Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κρύφτηκε από μία ουσιαστική αντιπαράθεση - Εκβιάζει τον ελληνικό λαό ζητώντας «λευκή επιταγή»

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κρύφτηκε από μία ουσιαστική αντιπαράθεση - Εκβιάζει τον ελληνικό λαό ζητώντας «λευκή επιταγή»
Σφοδρή επίθεση ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας
Κρίσιμη αναμέτρηση χαρακτήρισε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη.
Υποστήριξε ότι οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες αλλά είναι διαφορετικές από τις ευρωεκλογές, καθώς αυτή τη φορά οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα τους κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όχι ποιοι πολιτικοί θα βρεθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ φυσικά επιτέθηκε ενάντια στον κύριο πολιτικό του αντίπαλο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δήλωσε ακόμη ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε καθ’ όλη την προεκλογική εκστρατεία να «κρυφτεί» και να μην υπάρξει μεταξύ των δύο αντιπαράθεση επί των προγραμμάτων των δύο κομμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «η εξουσία έχει λείψει στον κ. Μητσοτάκη και σε όλη τη Νέα Δημοκρατία, εμάς μας αντιμετωπίζουν ως απλούς… ενοικιαστές».
«Ο κ. Μητσοτάκης φοβήθηκε τη δημόσια αντιπαράθεση γιατί θα ξεγυμνώνοταν ένα βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα», υποστήριξε
«Παραλάβαμε μια κοινωνία λεηλατημένη μια χώρα χρεοκοπημένη, με πολύ μεγάλες δυσκολίες με μάχες σκληρές καταφέραμε και βγάλαμε τη χώρα στο ξέφωτο.
Το διακύβευμα των εκλογών είναι η ζωή μας.
Η διαφορά των 9,5 μονάδων ήταν ο λόγος που δεν κρύφτηκα και προκήρυξη εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε αυτά που ο ίδιος θεωρεί ως επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως η έξοδος από το μνημόνιο, η ανοδική πορεία έστω και με όχι και τόσο υψηλό ρυθμό της ελληνικής οικονομίας, η μείωση της ανεργίας και μία σειρά άλλων θεμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε και απέφυγε κάθε προγραμματική αντιπαράθεση

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «αδημονεί, δεν κρατιέται να επιστρέψει στις θέσεις εξουσίας» αλλά και όλα τα στελέχη της ΝΔ «μας θεωρούν συγκυριακούς ενοικιαστές της εκτελεστικής εξουσίας και τους εαυτούς τους ως μόνιμους ιδιοκτήτες και βγάλανε αυτές τις μέρες μία πολύ μεγάλη αλαζονεία», εκβιάζοντας, όπως είπε ο πρωθυπουργός, τον ελληνικό λαό πως αν δεν τους δώσει λευκή επιταγή θα πάνε σε κάλπες.
Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της ΝΔ, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε και απέφυγε κάθε προγραμματική αντιπαράθεση και φρόντισε να κάνει μία ασφαλή διέλευση και να μην αρθρώσει πολιτικό και προγραμματικό λόγο.
Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «το έβαλε στα πόδια» όχι γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση, αλλά γιατί «έχει σημαντικούς σκελετούς, προγραμματικούς, στα συρτάρια του και στους φακέλους του», οι οποίοι, στην πορεία «βγήκαν προς τα έξω».
«Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα από τον ελληνικό λαό» συνέχισε ο πρωθυπουργός και γι΄αυτό ζήτησε εσπευσμένα να πάει η χώρα στις κάλπες, ενώ είχε κάθε δικαίωμα, πρόσθεσε, να εξαντλήσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη θητεία έως τον Σεπτέμβρη.

Το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, είπε ότι οι εθνικές εκλογές κρίνουν την κυβέρνηση και «το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός έχει την εμπειρία από το 2010 έως το 2015, ποιοι και πώς κυβέρνησαν τον τόπο, ποιοι οδήγησαν τη μεσαία τάξη σε διάλυση με 300.000 λουκέτα,, ποιοι έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις με 22 διαφορετικές περικοπές και 40% στο σύνολο, ποιοι μείωσαν το ΑΕΠ της χώρας, τον εθνικό μας πλούτο κατά 25% γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε καιρό ειρήνης, ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν την ανεργία στο 28% και στο 60% για τους νέους, ποιοι έδιωξαν τους νέους μετανάστες στο εξωτερικό, ποιοι δημιούργησαν μία εικόνα λεηλασίας στην ελληνική κοινωνία και ποιοι χρεοκόπησαν εν τέλει την ελληνική οικονομία. Από εκεί και πέρα να κρίνει πού βρισκόμαστε σήμερα».
Όπως είπε, «παραλάβαμε μία χώρα στο γκρεμό» και με σκληρές μάχες και συμβιβασμούς «καταφέραμε και βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο» και σήμερα είναι σε ένατο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία έπεσε στο 18% αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% , επανήλθαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις εργασιακή κανονικότητα και «δίνουμε μία προοπτική να συνεχίσουμε μπροστά όλοι μαζί».
Αναφερόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο, είπε ότι η ΝΔ μέχρι τώρα έλεγε «φοροελαφρύνσεις για να έχουμε ανάπτυξη, τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις» και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία δομική αλλαγή του προγράμματος της ΝΔ και συναρτά την ανάπτυξη με το κύμα μεταρρυθμίσεων που «εμείς θεωρούμε τσουνάμι απορρυθμίσεων» και «όταν ρωτάμε, δεν λένε κουβέντα και ψελλίζουν».

Με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα»

Η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης ήταν η βασική λογική του ΔΝΤ και το αποτρέψαμε
Για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα που εξαγγέλλει η ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε τι είδους θα είναι και γιατί δεν γράφει «μία γραμμή» στο πρόγραμμά της, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης τα έχει πει όλα σ αυτές τις εκλογές, αλλά «η γλώσσα της αλήθειας είναι ότι θα έχουμε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις».
Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η οποία όπως τόνισε δεν θα είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική, σύμφωνα με την πρότασή τους, θα δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» που θα αναπληρωθεί, είτε με δημόσιες δαπάνες, είτε με περικοπές στις συντάξεις, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ασφαλισμένος που θα δίνει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια.
Θύμισε δε το προηγούμενο με την Ασπίς Πρόνοια που πτώχευσε και έχασαν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της, παρά το γεγονός ότι εποπτευόταν από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί επιμένει σε μία τέτοιου είδους μεταρρύθμιση» και η απάντηση, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, είναι ότι υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τζογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα, «όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν στον Καιάδα το ασφαλιστικό μας σύστημα» είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
«Να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο κ. Μητσοτάκης φοβήθηκε την προγραμματική αντιπαράθεση, διότι θα ξεγυμνώνονταν ένα πρόγραμμα που είναι βαθιά αντιλαϊκό» είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται, θα έχουν πολύ μεγάλες επιπτώσεις, όσον αφορά το κοινωνικό κράτος, τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία και τα κοινωνικά επιδόματα.
Όπως εξήγησε, για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να γίνει μείωση της φορολογίας, θα υπάρξουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

Τα 37 δισ. είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας

Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ζωές και το μέλλον μας, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και αναφερόμενος στο λεγόμενο «μαξιλάρι», είπε ότι «τα 37 δισ. είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.
Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα μνημόνια ήταν να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα (…) για να μην μπορεί να μας εκβιάσει κανένας».
Υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει επιστροφή στο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ενώ στην παρατήρηση ότι το διέψευσε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ότι δεν διέψευσε ότι θα δώσουν χρήματα στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι τα «έχουν πει όλα και τα έχουν διαψεύσει όλα. Θα τα επαναφέρουν όλα.
Την επομένη των εκλογών θα μπορούν να επικαλεστούν ότι τα είχαν πει».
Είπε επίσης, ότι η Κομισιόν έχει πεισθεί ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 επιτυγχάνονται με δεδομένες τις φοροελαφρύνσεις, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «πόσα λεφτά θα δώσουν πια στις τράπεζες, πόσες κεφαλαιοποιήσεις θα κάνουν;».
Σχετικά με την πιστοληπτική γραμμή, είπε ότι κανείς πολίτης δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι «δεν ξέρει, δεν άκουσε δεν είδε, διότι κανείς δεν θα μπορεί να πει την επόμενη μέρα, όταν θα φέρει αυτό το ασφαλιστικό, ότι δεν μας το είπε, κανείς, όταν θα διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ότι δεν ήταν οδοστρωτήρας, κανείς δεν θα μπορεί να πει, όταν θα πάρει τα λεφτά (…) ότι δεν είχε στο μυαλό του την πιστοληπτική γραμμή στήριξης» η οποία προϋποθέτει σύναψη μνημονίου, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Επεσήμανε δε, αναφερόμενος στα θετικά μέτρα, πως «ό, τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, τα έχουμε κάνει κοστολογημένα και σε απόλυτη ασφάλεια» και η Κομισιόν έχει πειστεί ότι ο δημοσιονομικός στόχος για το 2019 «πιάνεται απολύτως» όπως είπε και κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ότι θέλει τα χρήματα για να τα δώσει στις τράπεζες, «που χόρταση δεν έχουν», διακινδυνεύοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας, όπως σημείωσε.
Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση Σημίτη έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας, όπως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, και πρόσθεσε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που είχαν επιλέξει ήταν ένα μοντέλο για λίγους και χωρίς διασφαλίσεις και κανόνες για τους πολλούς.
Σε ό, τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, είπε υπάρχει προσυμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εταιρείας που θέλει να το εκμεταλλευτεί, για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης. Όπως είπε, το Ελληνικό είναι μία περίπτωση «που λειτουργήσαμε με γνώμονα και την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, (…) αλλά και να δοθεί και πράσινος χώρος για τους πολίτες» και πρόσθεσε ότι η διαφορά είναι ότι «εμείς μιλάμε για μία ανάπτυξη που τα ωφελήματα της θα τα καρπούται όλος ο ελληνικός λαός, (…) και οι αντίπαλοί μας μιλάνε για μία ανάπτυξη για τους ισχυρούς».

Στο «Μακεδονικό» στήθηκε μεγάλη εθνική απάτη

Μιλώντας για το «Μακεδονικό» ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη εθνική απάτη από τους πολιτικούς του αντιπάλους και εξήγησε ότι οι επιστολές Καραμανλή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και προς όλους τους ηγέτες της ΕΕ, και έλεγαν ότι «αποδέχεται την πρόταση Νίμιτς(…) καμία συνταγματική αλλαγή, στην πραγματικότητα "Μακεδονία" σκέτο στο εσωτερικό και μόνο στον ΟΗΕ, η προσθήκη του όρου Σκόπια».
Όπως είπε, «ήταν μία παραχώρηση την οποία βρήκα μπροστά μου όταν διαπραγματεύτηκα με τον Ζάεφ». Ο Αλ. Τσίπρας είπε πως όταν ζήτησε συνταγματικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός της γείτονος είπε ότι είναι δύσκολο να το καταφέρει και του έδειξε τις επιστολές.
Ερωτηθείς γιατί δεν γνωστοποιήθηκαν κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, τόνισε: «Δεν τα λέγαμε γιατί έχουμε πολιτική ευθύνη. Γιατί δεν είμαστε πολιτικοί απατεώνες. Δεν παίζουμε στα ζάρια το μέλλον της χώρας, προκειμένου να έχουμε κάποιες ψήφους (…) δουλεύουμε για το πατριωτικό συμφέρον».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αθλιότητα και υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που αντί να μιλάει για συναλλαγή με τις συντάξεις, θα έπρεπε να ζητήσει μία συγγνώμη από τους πολίτες.
Στην επέτειο του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η νέα γενιά μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να στείλει μήνυμα ανατροπής ψηφίζοντας στις 7 Ιουλίου για την ζωή της και το μέλλον της όπως έκανε και το 2015 που έστειλε μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης