Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Όχι στην αποχή – Μάντης κακών η λαιμαργία της ΝΔ για την κουτάλα της εξουσίας

Παπαδημούλης: Όχι στην αποχή – Μάντης κακών η λαιμαργία της ΝΔ για την κουτάλα της εξουσίας
Είναι πολύ δύσκολη η πολιτική ανατροπή που επιδιώκουμε υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης
Να προσέλθουν στην κάλπη και να πουν όχι στην αποχή καλεί τους πολίτες ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος παραδέχεται πως αν και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει η πολιτική ανατροπή.
«Ο στόχος που είχε βάλει και πάλεψε λυσσασμένα το πολιτικό, οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο, οι Έλληνες ολιγάρχες του πλούτου, το να συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη αποτύχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωτιά και σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα -γιατί γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολη η ανατροπή που επιδιώκουμε- ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που εκφράζει σήμερα την αριστερή προοδευτική, δημοκρατική παράταξη στη χώρα, θα παραμείνει ο ένας από τους δύο ισχυρούς πόλους του πολιτικού μας συστήματος, καθώς στις εκλογές της Κυριακής θα καταγραφεί μια σημαντική ενίσχυση του πολιτικού διπολισμού, που θα οδηγήσει την Ελλάδα για τα επόμενα 5-10 χρόνια.
Το ερώτημα είναι αν θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μια συντηρητική, οπισθοδρομική και νεοφιλελεύθερη άποψη, που δεν έχει πια ακροδεξιούς κόκκους, αλλά τους ακροδεξιούς στο τιμόνι, ή μια αριστερή προοδευτική πρόταση για ανάπτυξη με κοινωνικό κράτος και με έγνοια για τους πιο αδύναμους και για τη μεσαία τάξη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους του αλλά και «σε όσους καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αποφύγουμε μία κοινωνική και πολιτική οπισθοδρόμηση».
«Όχι στην αποχή, μην τσιμπήσουμε να θεωρήσουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα τους σώσουν αυτοί, που έχουν την πρώτη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας -η ΝΔ.
Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Δεν παριστάνουμε τους τέλειους -και λάθη κάναμε κι αδυναμίες έχουμε- αλλά αυτήν τη στιγμή οι δύο εναλλακτικές για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι Τσίπρας και κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή Μητσοτάκης με το πρόγραμμα της ΝΔ και το ιστορικό φορτίο της ευθύνης που βαρύνει αυτό το κόμμα» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «η λαιμαργία της Νέας Δημοκρατίας για την "κουτάλα" της εξουσίας, οι δηλώσεις, που μαρτυρούν την κρυφή ατζέντα, η αποφυγή του Μητσοτάκη -όπως ο διάολος το λιβάνι- για μια ουσιαστική προγραμματική αντιπαράθεση με στοιχεία και με επιχειρήματα, είναι μάντης κακών».
«Και επειδή έχουμε, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, αυτά τα 4,5 χρόνια πετύχει αρκετά πράγματα στην οικονομία, τα δημόσια οικονομικά, τη σημαντική μείωση της ανεργίας, τα βήματα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, τη βελτίωση της διεθνούς θέσης της χώρας, την εξωτερική πολιτική, βήματα εκσυγχρονισμού της διοίκησης, περιορισμό της διαφθοράς, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης