Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,2% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,2% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -8,6%
Πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -8,6%, έναντι ετήσιας πτώσης -5,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -6,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -4,3% σε μηνιαία βάση, αντισταθμίζοντας την άνοδος του +0,7% που σημειώθηκε στις εγχώριες παραγγελίες.
Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στον τομέα των κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -2,8% ενώ η αντίστοιχη πτώση για τους τομείς ενδιάμεσω αγαθών και καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -1,5% και -0,7% αντίστοιχα.
Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης κατά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης