Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mediolanum: Με τη Lagarde στο τιμόνι της ΕΚΤ, πιθανόν η Ελλάδα να μπει στο QE

Mediolanum: Με τη Lagarde στο τιμόνι της ΕΚΤ, πιθανόν η Ελλάδα να μπει στο QE
O fund manager της τράπεζας Mediolanum εκτιμά ότι η προοπτική νέου QE αποτελεί ένα ακόμα όφελος για την Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι με την Christine Lagarde στο τιμόνι της ΕΚΤ είναι πιο πιθανό τα ελληνικά ομόλογα να είναι επιλέξιμα σε ένα νέο QE εκφράζει fund manager της Mediolanum, Charles Diebel.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αν και η Ελλάδα δεν είναι ακόμα επιλέξιμη για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ δεδομένης της αξιολόγησης στην κατηγορία «σκουπίδια», η προοπτική περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αποτελεί ακόμα ένα πιθανό όφελος.
Ειδικότερα, από τη στιγμή που η Lagarde είναι υποψήφια διάδοχος του Mario Draghi στην ΕΚΤ, γίνεται πιο πιθανό για την Ελλάδα να μπει στο QE τα επομενα χρόνια, αναφέρει ο Diebel.
«Η Lagarde είναι μια πραγματίστρια και "περιστέρι" (dove).
Αυτός ο κανόνας (σσ. δηλαδή ο αποκλεισμός της Ελλάδας) μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί» επισημαίνει.
Ωστόσο, το Bloomberg επισημαίνει ότι ο Charles Diebel δεν είναι μεταξύ των επενδυτών που βιάστηκαν να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα.
«Έμενε σε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα κι αυτό ήταν αρκετό για να τον κάνει να μην επενδύσει ποτέ στα ελληνικά ομόλογα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Η απόδοση είναι απόδοση», ανέφερε ο Diebel και συμπληρώνει «Ήμουν όμως στην Αθήνα και έμενα τότε στο ίδιο ξενοδοχείο με τα μέλη της τρόικας και οι συζητήσεις που είχα μαζί τους, με έκαναν να αποφασίσω να μείνω εκτός για πάντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης