Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο με χαμηλό όγκο συναλλαγών - Κέρδη +1,55% για το Brent

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο με χαμηλό όγκο συναλλαγών - Κέρδη +1,55% για το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη +0,47%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Παρασκευή (5/7) το πετρέλαιο, παρά τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας αντισταθμίζουν την πρόσφατη κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του 0,47% στα 57,61 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το πετρέλαιο βρέθηκε υπό πιέσεις εν μέσω ανησυχιών ότι οι εμπορικές διαμάχες θα μπορούσαν να περιορίσουν τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό» κατά τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, οι απώλειες των προηγούμενων ημερών αντισταθμίστηκαν από την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή τους μέχρι και τον Μάρτιο του 2020.
«Η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ο βασικός παράγοντας που συγκρατεί πίσω τις τιμές του πετρελαίου», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Alfonso Esparza, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία των ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τις τιμές μακριά από μία ισχυρή πτώση, αλλά πρέπει να υπάρξει ένα τέλος στον εμπορικό προστατευτισμό ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα ανακάμψει η ζήτηση ενεργειακών προϊόντων».
Οι νέες παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων στις ΗΠΑ υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (3/7), δημιουργώντας ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ τα αποθέματα αργού στη χώρα υποχώρησαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στα 5 εκατ. βαρέλια.
Τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι η ζήτηση πετρελαίου στη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ενδέχεται να καταγράφει επιβράδυνση, ως αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης της εγχώριας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης