Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 7ης Ιουλίου – Στο Σύνταγμα ο Τσίπρας, στην Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 7ης Ιουλίου – Στο Σύνταγμα ο Τσίπρας, στην Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης
Να αυξήσει τα ποσοστά του θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, να λάβει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης επιθυμεί η ΝΔ
Μόλις δύο 24ωρα έχουν απομείνει μέχρι να ανοίξει η κάλπη των κρίσιμων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνουν σήμερα Παρασκευή 5/7 τις τελευταίες προεκλογικές τους εμφανίσεις.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει απόψε στις 20:30, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, όπου στις 20:30 το βράδυ θα περπατήσει στην πλατεία Αριστοτέλους και θα μιλήσει με τον κόσμο.
Οι δημοσκοπήσεις έχουν προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς η νίκη της ΝΔ θεωρείται πολύ περισσότερο από δεδομένη.
Τσίπρας και Μητσοτάκης προσέρχονται στην κάλπη με διαφορετικά ζητούμενα.
Ο μεν Αλέξης Τσίπρας, αν και υποστηρίζει ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό, ότι η κάλπη είναι άδεια και άρα είναι πιθανή και δυνατή η πολιτική ανατροπή, ως ρεαλιστικό στόχο έχει να ενισχύσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όσο είναι δυνατόν, προκειμένου αφενός να διατηρήσει δυνάμεις και αφετέρου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία από τις 8 Ιουλίου και μετά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κυρίαρχο πολιτικό εκφραστή της ευρύτερης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης.
Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και αυτός επιχειρεί να συντηρήσει ένα χαμηλό προφίλ υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και χαμένης ψήφου, επιθυμεί να λάβει όσο το δυνατόν ισχυρότερη εντολή, έτσι ώστε να φτάσει στην αυτοδυναμία και να μην χρειαστεί να αναζητήσει συνεργασίας, π.χ. στο ΚΙΝΑΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς αυτό αναμφίβολα θα επηρεάσει την πορεία εφαρμογής και υλοποίησης του προγράμματος του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης