Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιβραλτάρ: Μπλόκο σε πλοίο που φέρεται να μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία

Γιβραλτάρ: Μπλόκο σε πλοίο που φέρεται να μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία
Πλοίο μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, παρά το εμπάργκο της ΕΕ
Μπλόκο σε δεξαμενόπλοιο που πιστεύεται ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα από την ΕΕ έβαλε η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με τον επικεφαλής, Φάμπιαν Πικάρντο.
«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το Grace 1 προόριζε το αργό πετρέλαιο που μετέφερε για το διυλιστήριο της Μπανιάς στη Συρία (…), το οποίο ανήκει σε εταιρεία η οποία υπόκειται στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Συρίας» και άρα πρόκειται «για παραβίαση των κυρώσεων» τόνισε.
Οι αρχές του Γιβραλτάρ δεν διευκρίνισαν την προέλευση του πετρελαίου, όμως, σύμφωνα με την Lloyd’s List που ειδικεύεται στις θαλάσσιες μεταφορές, το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Παναμά, μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.
Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τις αρχές του Γιβραλτάρ συνέλαβαν τα μέλη του σούπερ τάνκερ νωρίς σήμερα το πρωί στα ανοικτά του βρετανικού εδάφους.
«Κατασχέσαμε το φορτίο του» πρόσθεσε ο Πικάρντο.
Στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Συρίας, που ισχύουν από το τέλος του 2011 και τον Μάιο παρατάθηκαν ως την 1η Ιουνίου 2020, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης