Τελευταία Νέα
Πολιτική

FAZ: Ο ισχνός απολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα - Αυτό που κατάφερε ήταν η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

FAZ: Ο ισχνός απολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα - Αυτό που κατάφερε ήταν η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν κατάφερε να αυξήσει την ευημερία και να αντιμετωπίσει τη φτώχεια
Αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα πεπραγμένα της αφήνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε εκτενές της δημοσίευμα με τίτλο «Ο ισχνός απολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα».
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «[…] Ο Τσίπρας, που ήθελε να τα κάνει όλα διαφορετικά, κατάφερε να επαναφέρει λίγη μόνο από την ευημερία που χάθηκε τα χρόνια της κρίσης.
Την ώρα που άλλες χώρες της κρίσης, όπως η Εσθονία, η Λετονία, η Πορτογαλία ή η Ισπανία ανέκαμψαν και ξεπέρασαν προ πολλού τα επίπεδα του 2007, της χρονιάς δηλαδή που προηγήθηκε της κρίσης, το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται 26% κάτω από τα επίπεδα του 2007. Σύμφωνα με έλληνες οικονομολόγους, η χαμηλή ανάπτυξη οφείλεται στην έλλειψη επενδύσεων.
[…] Σε σύγκριση με το απόλυτα αρνητικό ρεκόρ του 2013 και η ανεργία υποχώρησε μεν από το 27% στο 19%, ωστόσο εξακολουθεί να απέχει παρασάγγας από το 7,3% του 2008. […] H κυβέρνηση Τσίπρα δεν κατάφερε να αυξήσει την ευημερία καινα αντιμετωπίσει τη φτώχεια. Αυτό θα προϋπέθετε την αύξηση της παραγωγικότητας, ωστόσο τέτοιες ιδέες αντίκεινται στην ιδεολογία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.
Ως επιτυχίες της κυβέρνησης προβάλλονται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών σε υπουργεία ή του διοικητικού προσωπικού σε πανεπιστήμια. […] Κατά τα λοιπά αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ήταν η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», αναφέρει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή οικοδομήθηκε πάνω σε δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη για τη μεσαία τάξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης