Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν βήμα στην ανατολική Μεσόγειο – Αν τολμήσουν, θα πάρουν την απάντηση

tags :
Cavusoglu: Οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν βήμα στην ανατολική Μεσόγειο – Αν τολμήσουν, θα πάρουν την απάντηση
Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
Επιμένει στο έντονα προκλητικό ύφος και δηλώσεις η Άγκυρα καθώς μετά τον πρόεδρο Erdogan, σειρά πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, M. Cavusoglu, υποστηρίζοντας ότι «οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα στην ανατολική Μεσόγειο» και ότι «αν τολμήσουν, θα πάρουν την απάντηση τους όπως στο παρελθόν».
«Οι απειλές από τους Ελληνοκύπριους δεν μας λένε τίποτα.
Ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα εναντίον μας στην ανατολική Μεσόγειο.
Εάν τολμήσουν να το κάνουν, θα πάρουν την απάντηση, όπως την πήραν και στο παρελθόν» ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT o Cavusoglu, υποστηρίζοντας ότι όλα τα βήματα που κάνει η Τουρκία είναι σε απόλυτη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο.
«Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία.
Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου" και του τουρκοκυπριακού λαού» υποστήριξε ο Cavusoglu, αναφέροντας πως οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν σε όλες εκείνες τις περιοχές που έχει δώσει άδεια το ψευδοκράτος.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των S-400 ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως πρόκειται για μια τελειωμένη συμφωνία και πως η Άγκυρα είναι σε διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ για το θέμα αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης