Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,3%
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/7) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο συνολικός όγκος λιανικών πωλήσεων στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -0,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,3%, έναντι ετήσιας ανόδου +1,8% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,6%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,4% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στον τομέα καυσίμων, και συγκεκριμένα στο -1,6%, ενώ οι πωλήσεις στους τομείς τροφίμων και μη εδώδιμων προϊόντων υποχώρησαν κατά -0,5% και -0,3% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην Κροατία (-4,4%), τη Λιθουανία )-3%) και τη Σουηδία (-2,8%), ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν στην Πορτογαλία (+1,5%), την Ισπανία (+1,1%) και το Βέλγιο (+1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης