Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Ενωμένη όσο ποτέ η ΝΔ – Στις 7/7 οι πολίτες θα απαλλάξουν την χώρα από μια κυβέρνηση που δημιούργησε αδιέξοδα

Μεϊμαράκης: Ενωμένη όσο ποτέ η ΝΔ – Στις 7/7 οι πολίτες θα απαλλάξουν την χώρα από μια κυβέρνηση που δημιούργησε αδιέξοδα
Απαιτείται μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός υποστήριξε ο κ.Μεϊμαράκης
Την θέση ότι η ΝΔ είναι σήμερα ενωμένη όσο ποτέ διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος εκτίμησε ότι την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου «ο πολίτης θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές για να απαλλάξει οριστικά τη χώρα από μια κυβέρνηση που δημιούργησε αδιέξοδα, πλήγωσε το φιλότιμο των Ελλήνων και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη».
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου άνοιξε το δρόμο για την πολιτική αλλαγή», τονίζοντας ότι «η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος που εμπιστεύτηκε τη ΝΔ και την τίμησε με την ψήφο του ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές» και επισημαίνοντας ότι «στην κορυφαία εκλογική διαδικασία της Κυριακής απαιτείται μαζική συμμετοχή» και ότι «δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ.Μεϊμαράκη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Κύριε Μεϊμαράκη, απέχουμε μόλις ελάχιστες μέρες από τις εθνικές εκλογές και θα ήθελα την πρόβλεψή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Πιστεύετε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη;
Η ελληνική κοινωνία, σήμερα, χρειάζεται όσο ποτέ μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας για να μπορέσει να εφαρμόσει απερίσπαστα το πρόγραμμά της και να λύσει τα χρόνια προβλήματα που δημιούργησε και διόγκωσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι Έλληνες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή αποφασίζουν για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας.
Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για το αν θα πάει η Ελλάδα μπροστά και θα ξεφύγει οριστικά από την κρίση ή αντίθετα εάν θα γυρίσει πίσω και δεν θα βγει ποτέ από το φαύλο κύκλο.
Ο πολίτης πρέπει να είναι συμμέτοχος και πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.
Γιατί τώρα είναι η ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα με ευκαιρίες για όλους. Ο τόπος σήμερα χρειάζεται σταθερότητα, ασφάλεια, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και στήριξη των αδύνατων συμπολιτών μας και των νέων ανθρώπων. Αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σιγουριά που εκπέμπεται και από τις δημοσκοπήσεις σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή ραστώνη μήπως ευνοήσει την αποχή;
Στην κορυφαία εκλογική διαδικασία της Κυριακής απαιτείται μαζική συμμετοχή.
Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος.
Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος.
Η αποχή την Κυριακή, σημαίνει «ψήφος» στην απλή αναλογική και την ακυβερνησία και βάζει τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια.
Η μη συμμετοχή στην κάλπη είναι ήττα της Δημοκρατίας.
Ο πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει να αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον του, το μέλλον της χώρας και των παιδιών του.
Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια και να ενισχύσουμε τη θέση της σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε μία Ευρώπη ασφάλειας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και σταθερότητας.

Κύριε Μεϊμαράκη, θυμάμαι που επιμένατε, πριν τις ευρωεκλογές, ότι το αποτέλεσμα θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Πιστεύατε ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ήταν κοντά στις 10 μονάδες;
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου άνοιξε το δρόμο για την πολιτική αλλαγή. Κυρία Αδηλίνη, είχα πει ότι θα σύρουμε την κυβέρνηση σε εκλογές εάν το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλο και δικαιώθηκα.
Η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος που εμπιστεύτηκε τη ΝΔ και την τίμησε με την ψήφο του ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές.
Αυτή την Κυριακή ο πολίτης θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές για να απαλλάξει οριστικά τη χώρα από μία κυβέρνηση που δημιούργησε αδιέξοδα, πλήγωσε το φιλότιμο των Ελλήνων και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη.
Από μία κυβέρνηση που διακρίθηκε για την αλαζονεία στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, τα ψεύδη, τη συκοφαντία, την ασύστολη κινδυνολογία και την εριστική ρητορική. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερο παρόν και μέλλον.

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;
Την Κυριακή ψηφίζουμε για να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση με ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, μια κυβέρνηση με συνέπεια, συναίσθηση ευθύνης και αυτοπεποίθηση, που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους Έλληνες.
Τη Δευτέρα, η χώρα θα αφήσει πίσω της τις ιδεοληψίες, τις καθεστωτικές αντιλήψεις και τους επικίνδυνους χειρισμούς στην οικονομία, τους θεσμούς και τα εθνικά θέματα.
Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να γυρίσει σελίδα με αξιοπρέπεια και περηφάνια.
Η ΝΔ προσέρχεται στις εκλογές ενωμένη, ανανεωμένη και αποφασισμένη να αλλάξει την Ελλάδα. Γι αυτό ζητάμε από όλους τους πολίτες, ακόμη και αυτούς που μέχρι σήμερα δεν ψήφιζαν ΝΔ, να μας εμπιστευτούν διότι το διακύβευμα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Εσείς, καθώς έχετε ξεκινήσει τη δραστηριότητά σας στις Βρυξέλλες δίνετε το «παρών» και σε αυτή την εκλογική μάχη στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Ήμουν μπροστάρης σε κάθε εκλογική αναμέτρηση της ΝΔ, και όπως έχω ξαναπεί, αν και έφτασα στρατηγός παραμένω στρατιώτης της Παράταξης. Την ώρα της μάχης στοιχίζομαι στο πλευρό του κάθε αρχηγού, διατηρώντας τις θέσεις και τις απόψεις μου.
Γιατί όταν αγωνίζεσαι, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη.

Θα ήθελα να μου σχολιάσετε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Βελλίδειο μετά από τη 10χρονη σιωπή του. Τι, κατά τη γνώμη σας, ήθελε να σηματοδοτήσει με την κίνησή του αυτή;
Η ΝΔ σήμερα είναι σήμερα ενωμένη περισσότερο από ποτέ. Η εικόνα ενότητας με την οποία προσήλθε στις ευρωεκλογές, ενισχύεται ενόψει των εθνικών εκλογών.
Ο Κώστας Καραμανλής, ως πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, εγγυάται την ενότητα και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία της Παράταξης και της χώρας.

Και κάτι τελευταίο, επειδή τόσο το ΕΛΚ όσο και η ΝΔ και εσείς προσωπικά στηρίξατε την υποψηφιότητα Βέμπερ, πώς σχολιάζετε την αλλαγή στάσης την τελευταία στιγμή;
Αυτονόητο και δημοκρατικό είναι ότι το κόμμα που κερδίζει στις εκλογές κι έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Ευρώπη (το ΕΛΚ) εκλέγει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περισσότεροι από 40 εκατ. Ευρωπαίοι ψηφοφόροι έδωσαν στο ΕΛΚ την πλειοψηφία των εδρών στην ευρωβουλή.
Είμαστε λοιπόν, υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη διαδικασία γιατί είναι πρωτίστως ζήτημα αξιοπιστίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αυτό πρέπει να καταλάβουν όλες οι πολιτικές ομάδες. Δεν μπορούν να καταπατηθούν οι κοινοβουλευτικοί κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης