Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι μετανάστες ζουν καλύτερα στα κέντρα κράτησης από ότι στις χώρες τους

tags :
Trump: Οι μετανάστες ζουν καλύτερα στα κέντρα κράτησης από ότι στις χώρες τους
Αν είναι δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες στα κέντρα μας, ας μην έρχονται είπε ο Trump
Την θέση ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης στις ΗΠΑ ζουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες από ότι στην χώρα τους διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αντιδρώντας σε έκθεση του Γενικού Ελεγκτή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας που συμπεριλάμβανε φωτογραφίες μεταναστών στοιβαγμένων σε κατάμεστους χώρους αλλά και ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, που κοιμούνταν σε τσιμεντένια δάπεδα.
«Πολλοί από αυτούς τους λαθρομετανάστες ζουν πολύ καλύτερα απ' ότι εκεί από όπου ήρθαν και υπό πολύ πιο ασφαλείς συνθήκες.
Αν οι λαθρομετανάστες είναι δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες στα κέντρα μας (...) απλώς να τους πείτε να μην έρχονται.
Κι όλα τα προβλήματα λύθηκαν» υπογράμμισε ο Trump.
Στην έκθεση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας διαπιστώνεται ότι πολλοί από τους εγκλείστους, κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες από κράτη της κεντρικής Αμερικής, δεν έχουν μπορέσει να κάνουν ντους επί εβδομάδες και υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των ίδιων και των εργαζόμενων στα κέντρα κράτησης.
Ένας επικεφαλής κέντρου κράτησης έκανε λόγο για «ωρολογιακή βόμβα» οι δείκτες του ρολογιού της οποίας ήδη «χτυπούν», σύμφωνα με το κείμενο.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας των συνόρων (CBP) είχε οδηγήσει 8.000 ανθρώπους σε αυτά τα κέντρα κράτησης όταν συντάχθηκε η έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης