Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μαλλιά - κουβάρια» για τις Πρέσπες στην τελική ευθεία για τις κάλπες

«Μαλλιά - κουβάρια» για τις Πρέσπες στην τελική ευθεία για τις κάλπες
Οι δύο μονομάχοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με επίκεντρο το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτάσει ο καθένας
Τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει τη στρατηγική του μεταδίδοντας σωρεία τηλεοπτικών μηνυμάτων στα οποία στρέφεται κατά του Κώστα Καραμανλή με το Σκοπιανό να αποτελεί αντικείμενο δριμείας αντιπαράθεσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για υποκρισία και διγλωσσία, γιατί ήδη από το 2005 όπως επισημαίνει, είχε δεχθεί λύση πολύ χειρότερη από αυτή που προέκυψε τελικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα με ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται αποσπάσματα της επιστολής του Κώστα Καραμανλή προς τον πρόεδρο Μπους.
«Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε όχι στο Βουκουρέστι, όπως και πέντε πρωθυπουργοί είπαν όχι στη συνέχεια, ενώ οι επιστολές ήταν γνωστές στον ελληνικό Τύπο από το 2005.
Και όταν υπέστη αφόρητες πιέσεις το 2008 κράτησε υπεύθυνη εθνική στάση», απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και καθώς φαίνεται οι αλληλοκατηγορίες για το Σκοπιανό κλιμακώνουν την προεκλογική εκστρατεία.  
Σε αυτό το σκηνικό έντονης πόλωσης που έχει δημιουργηθεί μία μόλις μέρα πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να πείσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
Οι δύο μονομάχοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με επίκεντρο το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτάσει ο καθένας για την επομένη των εκλογών ενώ επαναλαμβάνουν μετ επιτάσεως τα διλήμματά τους με την προσδοκία ότι θα βρουν αντίκρυσμα στην κάλπη της Κυριακής σε όσο τον δυνατόν περισσότερους πολίτες.
Η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ιδιόμορφη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha απέναντι σε δέκα δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν ισάριθμους κρίσιμους τομείς ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε κάθε τομέα στην περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας από την Δευτέρα 8 Ιουλίου.  
Σε αυτό το πλαίσιο, με κυβέρνηση ΝΔ, η αρμοδιότητα ελέγχου των φυλακών θα περάσει σ. την Αστυνομία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη να δεχθεί την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.  
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι πολύ δύσκολα ανατρέπεται η Συμφωνία των Πρεσπών και μίλησε ξεκάθαρα για «συναλλαγή» του κ.Τσίπρα στο Μακεδονικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εξαργύρωνε γραμμάτια».
Στην τελική ευθεία για τις κάλπες και στον απόηχο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σχεδόν ένα χρόνο μετά το εμπάργκο που ήταν σε ισχύ από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου έχει μπροστά της δύο μεγάλα στοιχήματα με τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις που διοργανώνει ολοκληρώνοντας αυτή την προεκλογική εκστρατεία.
Με τη φράση, το παιχνίδι γυρίζει, να εμπεριέχεται σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου το βράδυ πραγματοποιεί ομιλία κατά την οποία αναμένεται να δώσει έμφαση στη συμφωνία των Πρεσπών.
Το τελικό μήνυμα για τις εθνικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα το στείλει την Παρασκευή από την Αθήνα ρίχνοντας και την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια αναμένεται να προτάξει ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας ακόμη και την ύστατη στιγμή να αλλάξει το παιχνίδι όπως διατείνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο ή και να μετριάσει τη μεγάλη διαφορά που καταγράφουν σταθερά καθόλη την προεκλογική περίοδο οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Αντιστοίχως, με δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις θα κλείσει η προεκλογική περίοδος και για τη ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εστιάζει στην ανάγκη να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία την επόμενη μέρα στη Βουλή.
Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αθήνα και δη στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου ενώ η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της ΝΔ θα κλείσει με την κεντρική του ομιλία στην Θεσσαλονίκη όπως έπραξε και στις ευρωεκλογές.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης