Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτόπιος έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα γραφεία της Creta Farms

tags :
Επιτόπιος έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα γραφεία της Creta Farms
Τι δηλώνουν για το αντικείμενο του ελέγχου πηγές της διοίκησης της εισηγμένης και τι υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Επιτόπιο έλεγχο στα γραφεία Creta Farms  πραγματοποίησε  χθες  η Επιτροπή  Κεφαλαιαγοράς με  το κλιμάκιο  ελεγκτών  να περνά το πρωί την είσοδο της εταιρείας  στο Κρυονέρι Αττικής.
Οι ελεγκτές μετά την επίδειξη  των απαραίτητων  εγγράφων  έφθασαν στο λογιστήριο της εισηγμένης ζητώντας έγγραφα και παραστατικά
Πηγή προσκείμενη στη διοίκηση της εισηγμένης επιβεβαίωσε τον επιτόπιο έλεγχο που  διενεργεί  η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνοντας ότι υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών  και  δόθηκαν απαντήσεις προς τα ερωτήματα των υπαλλήλων όπως και κρίσιμα  έγγραφα που τους ζητήθηκαν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή η έρευνα  περιστρέφεται   γύρω  από καταγγελίες που έχει υποβάλει ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης και ο έλεγχος δεν αφορά στο ζήτημα των ισχυρισμών του ιδίου για ταμειακή διευκόλυνση της εταιρίας άνω των 11 εκ ευρώ κατά τη διετία 2005-2006 για την οποία έχει αποφανθεί αρνητικά η PwC.
Από την άλλη υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στο bankingnews επιβεβαίωσε τον  έλεγχο  επισημαίνοντας ότι ελέγχονται οι καταγγελίες του κ. Κ Δομαζάκη αλλά και τα στοιχεία της έκθεσης της PwC δεδομένου ότι με βάση ανακοίνωση της εισηγμένης ότι εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ , αλλά  δεν επιβεβαιώθηκε καμιά υποχρέωση της εταιρείας προς τον κ. Κωνσταντίνο Δομαζάκη.
Το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος  θεωρεί ότι το πόρισμα  του ελεγκτικής  εταιρείας  είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας  καθώς επιβεβαιώνει τη ροή του χρήματος και θα πρέπει να  αναζητηθούν  όλα  τα αποδεικτικά  στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεται το πόρισμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή  Κεφαλαιαγοράς  μετά  την υπόθεση  της Folli – Follie  έχει ανεβάσει τα στάνταρ του ελέγχου  έναντι των  εισηγμένων  εταιρειών    που βρίσκονται στο επίκεντρο της  επικαιρότητας  εξαιτίας της διαμάχης των βασικών μετόχων.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο  να προκύψουν  παραβάσεις  της  χρηματιστηριακής  νομοθεσίας  και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να  καταλογιστούν  πρόστιμα  ενώ αν ο έλεγχος  αναδείξει ζητήματα μεταξύ  των δύο αδελφών που  είναι εκτός της χρηματιστηριακής  νομοθεσίας  αυτά θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης