Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Χωρίς αυτοδυναμία της ΝΔ η χώρα θα οδηγηθεί σε ακυβερνησία - Οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν το 2020

Μητσοτάκης: Χωρίς αυτοδυναμία της ΝΔ η χώρα θα οδηγηθεί σε ακυβερνησία - Οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν το 2020
Συνέντευξη σε 10 δημοσιογράφους παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει μία σταθερή κυβέρνηση, μετά από μία ισχυρή εντολή που θα της δώσουν οι ψηφοφόροι, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην οποία απάντησε στις ερωτήσεις έντεκα δημοσιογράφων.
Παράλληλα δήλωσε ότι έχει, ήδη, αποφασίσει τον κορμό της νέας κυβέρνησης, από τη στιγμή, φυσικά, που ο ελληνικός λαός προσφέρει τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία.
«Στις 7 Ιουλίου έχουμε εκλογές και στις 8 Ιουλίου αρχίζουμε δουλειά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, τότε οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε ακυβερνησία την Ελλάδα.

Οικονομία και δημόσιος τομέας

Υπογράμμισε ότι οι μειώσεις φόρων αλλά και δαπανών θα ξεκινήσουν το 2020, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα φροντίσει να διαπραγματευθεί εκ νέου με τους Ευρωπαίους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων, προσθέτοντας ότι και γι' αυτόν τον λόγο η ΝΔ θα πρέπει να έχει ισχυρή αυτοδυναμία.
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά σαφής μείωση των συμβασιούχων οι οποίοι «θα χρησιμοποιούνται όταν και εάν υπάρχει ανάγκη», τονίζοντας επίσης ότι δεν τίθεται κανένα θέμα η κυβέρνηση της ΝΔ να ζητήσει την εφαρμογή πιστοληπτικής γραμμής.
«Το κόστος του Δημοσίου πρέπει να σταματήσει να αυξάνεται.
Διότι αυξάνεται και όχι πάντα με καλό τρόπο.
Δείτε την εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων», είπε και διαβεβαίωσε εκ νέου: «Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί».
Η υπερφορολόγηση ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο πρόσφατο επίδομα προς τους συνταξιούχους είπε: «Αυτή είναι η πρόθεσή μου και αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε εφόσον πετύχουμε τον στόχο της ανάπτυξης του 4%.
Θα πιάσουμε αυτόν τον στόχο και οι συνταξιούχοι θα πάρουν το επίδομα».
Αναφερόμενος στην αγορά εργασίας επανέλαβε ότι ποτέ δεν μίλησε για 7ημερη εργασία αλλά για 7ημερη λειτουργία επιχειρήσεων και προσέθεσε ότι «η εργατική νομοθεσία θα τηρηθεί στο ακέραιο».

Ασφάλεια και δικαιοσύνη

Αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες θα αναιρούν αυτές που πραγματοποίησε η τρέχουσα κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να αποφυλακιστούν τρομοκράτες όπως αυτοί της 17Ν.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόβλημα με τις δύο δικαστικούς που προτάθηκαν για τον Άρειο Πάγο αλλά το πρόβλημά του αφορούσε τη διαδικασία την οποία επέλεξεη κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ««Θα ενισχύσουμε τους ίδιους τους αστυνομικούς, γιλέκα, αυτοκίνητα, ομάδα ΔΙΑΣ, ομάδα ΔΕΛΤΑ.
Αστυνομικοί μου λένε ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Είναι προτεραιότητα η ασφάλεια», προσθέτοντας ότι η διοίκηση των φυλακών θα επιστρέψει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου ανήκει την τρέχουσα περίοδο. 

Ο κλάδος της Υγείας

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε πως θα λειτουργήσουν οι μάνατζερ στα νοσοκομεία.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «τα νοσοκομεία χρειάζονται ικανούς μάνατζερ».
Μίλησε με παραδείγματα για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, αναφέροντας την έλλειψη τομογράφου στο Αττικό που έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια.
«Γιατί να μην αγοράζει υπηρεσίες το κράτος;», τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει και να εξηγήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ανά τομέα πολιτικής στους δημοσιογράφους: Χριστίνα Κράτση (τομέας Εξωτερικών), Κώστα Σαρικά (τομέας Εθνικής Άμυνας), Βαγγέλη Δουράκη (τομέας Οικονομικών), Μαρία Τσινκίδου (τομέας Εργασίας), Ελένη Λαζάρου (τομέας Παιδείας), Χάρις Μανουσάκη (τομέας Υγείας), Ρεγγίνα Σπυράτου (τομέας Δικαιοσύνης), Πέτρο Καρσιώτη (τομέας Ασφάλειας) και Χρύσανθο Κοσελόγλου (Πολιτικό).

Παιδεία και πανεπιστημιακό άσυλο

Για το πανεπιστημιακό άσυλο και την αντιμετώπιση των αντιδράσεων δήλωσε: «Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας, θα γυρίσουμε στο καθεστώς του 2011 γιατί σήμερα τα πανεπιστήμιά μας έχουν γίνει άνδρα μπαχαλάκηδων, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Δεν μιλάμε για κατάργηση του ασύλου διακίνησης ιδεών.
 Παράδειγμα: Οικονομικό Πανεπιστήμιο- άνδρο παρεμπορίου.
Η αστυνομία θα μπορεί να συλλαμβάνει όσους καταφεύγουν στο Πανεπιστήμιο.
Χώροι στο κτίριο του Πολυτεχνείου είναι υπό κατάληψη».  
Απαντώντας πώς θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο καταλήψεων σε αντίδραση στην κατάργηση του ασύλου: «Η πλειοψηφία των φοιτητών δεν μετέχει στις καταλήψεις και θέλουν να πηγαίνουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο. δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει τόσο έντονη αντίδραση.
Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη και ώριμη να δεχθεί το αυτονόητο.
Τα Πανεπιστήμια δεν είναι χώρος ανομίας και αντιπαράθεσης». 

Εξωτερική πολιτική και Συμφωνία των Πρεσπών

Γιατί θα τηρήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού εκτιμάτε ότι αποτελεί εθνική ήττα ήταν το ερώτημα που ετέθη στον κ. Μητσοτάκη, ενώ του ζητήθηκε και σχόλιο επί των επιστολών Καραμανλή στον George Bush.
«Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε όχι στο Βουκουρέστι, όπως και πέντε πρωθυπουργοί στη συνέχεια, ενώ οι επιστολές ήταν γνωστές στον ελληνικό Τύπο από το 2005.
Και όταν υπέστη αφόρητες πιέσεις το 2008 κράτησε υπεύθυνη εθνική στάση.
Ο κ.Τσίπρας δεν είπε ποτέ γιατί βιάστηκε για το θέμα, γιατί βρέθηκε απέναντι στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Το 2015, είναι καταγεγραμμένο, ότι ο κ. Juncker του είχε πει ότι θα σε βοηθήσουμε αλλά θα λύσεις το θέμα των Σκοπίων.
Στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης