Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Νέο ρεκόρ για S&P 500

tags :
Οριακή άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Νέο ρεκόρ για S&P 500
Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις εμπορικές συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα
Με οριακή άνοδο άνοιξαν σήμερα (3/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις εμπορικές συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρουν οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αργότερα αυτόν τον μήνα, με τον S&P 500 να ανέρχεται σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.845 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.981 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα, στις 8.130 μονάδες.


O όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένος σήμερα, καθώς η Wall Street θα κλείσει νωρίτερα, λόγω της αυριανής (4/7) αργίας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
Παρά το γεγονός ότι ο Peter Navarro, εμπορικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες με την Κίνα οδεύουν προς «μία πολύ καλή κατεύθυνση», η έλλειψη λεπτομερειών για την πορεία των διαπραγματεύσεων μειώνει τις πιθανότητες να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Την ίδια ώρα, ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed κατά τη συνεδρίαση αυτού του μήνα.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ «εκτοξεύτηκε» σε υψηλό πέντε μηνών τον Μάιο του 2019, καθώς αυξήθηκαν οι εισαγωγές της χώρας, λόγω των προσδοκιών για αύξηση των δασμών στα κινεζικά αγαθά.
Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 8,4% στα 55,5 δισ. δολ., ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα διαμορφωνόταν στα 54 δισ. δολ.
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα αυξήθηκε κατά 12,2% στα 30,2 δισ. δολ., με τις εισαγωγές από τη χώρα να αυξάνοντας κατά 12,8%.
Την ίδια ώρα, μικρή αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι οι προσλήψεις ενδεχομένως να κατεβάζουν ταχύτητα.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 102.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2019, πολύ λιγότερες από τις 140.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Οι δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν δυναμικά την εβδομάδα, στον απόηχο της εμπορικής «ανακωχής» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο άνω του 1% από τη Δευτέρα και να καταγράφει διαδοχικά ενδοσυνεδριακά ρεκόρ.
Ουάσιγκτον και Πεκίνο συμφώνησαν το σαββατοκύριακο να επαναρχίσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να δεσμεύεται για «πάγωμα» των νέων δασμών στα κινεζικά αγαθά.
Ωστόσο, ο αρχικός ενθουσιασμός «ξεθώριασε» και έχει έκτοτε αντικατασταθεί από τις ανησυχίες για μια επικείμενη επιβολή αμερικανικών δασμών σε αγαθά από την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης