Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Ξεκάθαρη αναφορά του Μπάμπη Παπαδημητρίου (ΝΔ) σε πιστοληπτική γραμμή

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Ξεκάθαρη αναφορά του Μπάμπη Παπαδημητρίου (ΝΔ) σε πιστοληπτική γραμμή
Απαντήσεις από τη ΝΔ για την πιστοληπτική γραμμή ζητά η Έφη Αχτσιόγλου
«Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε μια πολύ καθαρή δήλωση, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Είπε ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι θα σχεδιάσουν, εάν έρθουν στη διακυβέρνηση, την πιστοληπτική γραμμή στήριξης», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ 1 για τη δήλωση του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, προσθέτοντας πως αυτή σημαίνει «εθελοντική επιστροφή σε ένα κλουβί επιτροπείας».
«Η πιστοληπτική γραμμή στήριξης είναι κάτι αρκετά συγκεκριμένο και δεν είναι κάτι που φτιάχνεται αναλόγως πως το επιθυμεί ο καθένας.
Στην πραγματικότητα σημαίνει νέες αιρεσιμότητες, άρα και νέα μέτρα, νέα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως νέες πολιτικές λιτότητας, νέα επιτροπεία, νέα παρακολούθηση. Πρακτικά μιλάμε για μια τοποθέτηση από την πλευρά της ΝΔ για μια εθελοντική επιστροφή σε ένα κλουβί επιτροπείας», εκτίμησε η κ. Αχτσιόγλου.
Σε ερώτηση αν έχει ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης η Ελλάδα, απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, μετά την καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 και παρατήρησε: «Είναι αυτονόητο πως η χώρα δεν έχει μια τέτοια ανάγκη. Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο και αυτή είναι η τεράστια διαφορά.
Καθαρή έξοδος σημαίνει πως η χώρα πέραν του να επιτυγχάνει τους στόχους που έχει συμφωνήσει για πρωτογενή πλεονάσματα, κατά τα λοιπά τις πολιτικές τις σχεδιάζει η ίδια και επομένως δεν έχουμε μία παρέμβαση των θεσμών επί των πολιτικών, έχουμε μόνο έναν έλεγχο επίτευξης στόχων.
Η ΝΔ μιλούσε από τότε για πιστοληπτική γραμμή και διαψεύστηκε».
Η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε τη ΝΔ να πει πολύ καθαρά στον ελληνικό λαό εάν επιθυμεί επιστροφή σε μια περίοδο εποπτείας και επιτροπείας και παρατήρησε: «Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως με την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον Αύγουστο και μετά, δεν έχουμε μέτρα λιτότητας, δεν έχουμε έλεγχο των πολιτικών που εφαρμόζουμε και γι' αυτό μπορέσαμε αν ξεκινήσουμε να υλοποιούμε θετικά μέτρα για την κοινωνία».
Είπε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε άδεια ταμεία το 2015 και διαμόρφωσε σήμερα ένα απόθεμα της τάξης των 35-36 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης