Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κερδίζει πόντους ο Τσίπρας λίγο πριν την κάλπη της 7ης Ιουλίου, αλλά δεν φτάνουν…

Κερδίζει πόντους ο Τσίπρας λίγο πριν την κάλπη της 7ης Ιουλίου, αλλά δεν φτάνουν…
Πιο κοντά ο Τσίπρας στον ρεαλιστικό στόχο που έχει θέσει για τον ΣΥΡΙΖΑ την 8η Ιουλίου
Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ του προσέδωσε αρκετούς πολιτικούς πόντους στην τελική ευθεία προς την κάλπη της 7ης Ιουλίου.
Όχι γιατί εμφανίστηκε σε ένα «εχθρικό» προς την κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης και κλήθηκε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις.
Αυτό θα έπρεπε άλλωστε να είναι ο κανόνας.
Κέρδισε πόντους γιατί ήταν εκεί, απαντώντας σε όλα εκείνα τα ερωτήματα που είχε κάνει «σημαία» η ΝΔ στον αντιπολιτευτικό της λόγο και ρητορική.
Και αφενός απάντησε σε όλα με έναν πειστικό λόγο και επιχειρήματα - αν και θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση και να παραδεχθεί τα λάθη του τόσο στον χειρισμό της πυρκαγιάς στο Μάτι όσο και στις διακοπές στο κότερο – αφετέρου κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπό το φως μάλιστα των επιστολών Καραμανλή (που αν μη τι άλλο εκθέτουν τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη για τη «γραμμή» που τήρησαν όλο αυτό το διάστημα) όσο και με τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα, καταρρίπτοντας ως παραπλανητική τη θέση της ΝΔ ότι επίκεινται αποφυλακίσεις τρομοκρατών.
Ο κ.Τσίπρας κέρδισε επίσης πόντους στη συνείδηση της κοινής γνώμης γιατί κλήθηκε να απαντήσει σε εξαιρετικά δύσκολες για αυτόν ερωτήσεις, κάτι με το οποίο δεν έχει βρεθεί έως σήμερα αντιμέτωπος ο Κ. Μητσοτάκης.
Και αυτό κάτι δείχνει.
Μπορεί η χθεσινή σχεδόν δίωρη συνέντευξη του κ.Τσίπρα να μην έβγαλε ειδήσεις αλλά είναι προφανές πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε κάτι, αντιθέτως κέρδισε εντυπώσεις και πόντους.
Και το ερώτημα είναι αν αυτοί οι «πόντοι» φτάνουν για την ανατροπή της 7ης Ιουλίου.
Η απάντηση είναι κατηγορηματική.
Όχι δεν φτάνουν.
Όπως δεν φτάνουν πλέον ούτε και οι αποκαλύψεις σχετικά με τις επιστολές του κ. Καραμανλή για το Μακεδονικό, οι οποίες αναμφίβολα αναδεικνύουν την προβληματική στάση και στρατηγική του κ.Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δίνουν την ευκαιρία στον κ.Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν τη ΝΔ για ψηφοθηρία και πατριδοκαπηλία.
Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει αρκετά νωρίτερα.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλασσε μια «πολιτική ασύλου» απέναντι στη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Η χθεσινή συνέντευξη του κ.Τσίπρα στον ΣΚΑΪ δεν θα του δώσει την ώθηση για να φέρει τα πάνω – κάτω στις εκλογές της Κυριακής.
Θα του δώσουν όμως την απαιτούμενη δυναμική για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους τους, να τους φέρει στην κάλπη και να διατηρήσει ένα ποσοστό που θα του επιτρέψει να εδραιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον χώρο της Αριστεράς-Κεντροαριστεράς.
Αυτός άλλωστε είναι και ο απόλυτα ρεαλιστικός στόχος του κ.Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ της 8ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης