Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Mακεδονίας κάνει πλάτες στους τζαμπατζήδες της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Mακεδονίας κάνει πλάτες στους τζαμπατζήδες της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης
Οι υπηρεσίες της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι και με το «Χωραφύλαξ και τον  Αστυφύλαξ.»
Το κίνημα Δεν Πληρώνω είναι διαχρονικό και κυρίως δεν έχει πολιτικό χρώμα.
Ο τζάμπας  ζει και βασιλεύει χάρη και στην υποστήριξη που λαμβάνει από την κρατική μηχανή. Χαρακτηριστική είναι περίπτωση των εννέα βυρσοδεψειών της βιομηχανικής περιοχής της  Σίνδου  που δεν θέλουν να πληρώσουν για τα  λύματα που δημιουργούν οι μονάδες.
Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που διαχειρίζεται την έκταση απαιτεί τα χρήματά της για περισσότερα  από 7 χρόνια  έχοντας στα χέρια της δικαστικές αποφάσεις. 
Όμως η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα που εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με ποσοστά υψηλότερα του 60%, καλείται να υλοποιήσει  την απόφαση. 
Οι αρμόδιες  υπηρεσίες  έχουν  δώσει τη λύση στο πρόβλημα των επιχειρηματιών που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν  να πληρώσουν για τα λύματα που παράγουν οι μονάδες τους.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι και με το «Χωραφύλαξ και τον  Αστυφύλαξ.»
Από την μία πλευρά θέλουν να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις με τη διακοπή ρεύματος των επιχειρήσεων και από την άλλη δεν κάνουν τίποτα χάρη σε ένα απλό και ελληνικό τέχνασμα.
 
Ποιο  είναι «κόλπο»
 
Πριν ξεκινήσουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι  του  γραφείου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να επιτελέσουν  το καθήκον του, καλούν στο τηλέφωνο τους  οφειλέτες  και τους ενημερώνουν  ότι  πάνε  για  να σφραγίσουν τα ρολόγια της ΔΕΗ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με βάση τις Δικαστικές αποφάσεις.
Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής  ο οφειλέτης και επιχειρηματίας,  κάνει το πολύ απλό  και κλείνει τη μονάδα και παράλληλα διώχνει  το προσωπικό.
Όταν  φθάσει το συνεργείο της Περιφέρειας δεν έχει πρόσβαση στο κτήριο για να σφραγίσει το ρολόι της ΔΕΗ και  φεύγει  άπρακτο.
Το απλό και ελληνικό κόλπο χαρίζει χρόνο στους οφειλέτες και κυρίως στην υπηρεσία ότι έπραξε το καθήκον της και όλα βαίνουν .. μέλι γάλα.  
Πήγαμε  δεν τους βρήκαμε  και θα επανέλθουν  κάποια άλλη  στιγμή …
Η υπόθεση αρχίζει το 2008 και οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις βγήκαν υπέρ της  ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ το 2012.
Οι επιχειρηματίες από την  πλευρά τους κάνουν λόγο για υπερβολικές  χρεώσεις  καθώς το νέο καθεστώς για την προστασία του περιβάλλοντος  προβλέπει  από 10 έως 18 ευρώ το κ.μ. ενώ στο προηγούμενο καθεστώς το κόστος  ήταν  μόνο  στο 1 ευρώ  αφού  τα λύματα ρίχνονταν στη θάλασσα  χωρίς  να τηρείται το νομικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος.  
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης