Τελευταία Νέα
Speculator

Η στοιχειωμένη καταγγελία για τη Folli στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι παρενέργειες

tags :
Η στοιχειωμένη καταγγελία για τη Folli στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι παρενέργειες
Η καταγγελία είναι γνωστή στις δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση και φαίνεται να διαπιστώνουν πως η καταγγελία έμεινε ανοικτή και δεν εξετάστηκε αλλά ούτε και μπήκε στο αρχείο
Την ώρα που η υπόθεση Folli Follie δείχνει να έχει βαλτώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παλαιά καταγγελία.
Πρόκειται για καταγγελία η οποία έγινε το 2015 και αφορούσε σε ατασθαλίες που λάμβαναν χώρα στη Folli Follie.
Η καταγγελία είναι γνωστή στις δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση και φαίνεται να διαπιστώνουν πως η καταγγελία έμεινε ανοικτή και δεν εξετάστηκε αλλά ούτε και μπήκε στο αρχείο.
Βέβαια πηγές της Κεφαλαιαγοράς που έχουν ερωτηθεί στο παρελθόν ισχυρίστηκαν ότι η καταγγελία αυτή κρίθηκε ότι δεν έδινε επαρκή στοιχεία και δεν ερευνήθηκε αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με το χειρισμό της καταγγελίας.
Η υπόθεση είναι προφανές ότι μπορεί να έχει απρόοπτες συνέπειες για την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και υπηρεσιακά στελέχη αν τελικά κριθεί (πράγμα που όπως λένε οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα πιθανό) ότι δεν ενήργησαν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν.
Ουσιαστικά αν κριθεί ότι η Επιτροπή δεν ενήργησε κατά τα προβλεπόμενα τίθεται ζήτημα παράβασης καθήκοντος.
Την ίδια στιγμή σύγχυση επικρατεί για το αν οι ενέργειες που έγιναν από την Επιτροπή μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου τον περασμένο Μαίο ήταν οι ενδεικνυόμενες δεδομένου ότι μάλιστα με αφορμή το ζήτημα του υπολογισμού της ζημίας που υπέστησαν οι επενδυτές υπήρξαν διαφορετικές απόψεις οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση διοικητικό στέλεχος της Επιτροπής με μακρά εμπειρία.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης