Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτείται από το ΔΝΤ η Lagarde, λόγω της υποψηφιότητας για ΕΚΤ

Παραιτείται από το ΔΝΤ η Lagarde, λόγω της υποψηφιότητας για ΕΚΤ
Την απόφασή της να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της στο ΔΝΤ, λόγω της υποψηφιότητάς της για την ΕΚΤ, ανακοίνωσε η Christine Lagarde
Την απόφασή της να παραιτηθεί προσωρινά από τα καθήκοντά της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), λόγω της υποψηφιότητάς της για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανακοίνωσε η Christine Lagarde.
«Έχω την τιμή να είμαι υποψήφια για την προεδρία της ΕΚΤ.
Υπό το πρίσμα αυτό, και σε διαβούλευση με την Επιτροπή Δεοντολογίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, αποφάσισα να παραιτηθώ προσωρινά από τις ευθύνες μου ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ κατά την περίοδο της υποψηφιότητας», ανέφερε με ανάρτησή της στο «Twitter» η Lagarde.


Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Lagarde για την ΕΚΤ, μετά απο δύο ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των 28 κρατών - μελών της ΕΕ.
Οι ηγέτες πρότειναν επίσης τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Ursula Von der Leyen, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τα καθήκοντα του Tusk θα αναλάβει ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης