Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποχωρεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν ο Weber - Απόδοχή της ήττας

tags :
Αποχωρεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν ο Weber - Απόδοχή της ήττας
Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του υποψηφίου του ΕΛΚ για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν, ανακοίνωσε ο Manfred Weber, μέσω ανάρτησης στο Twitter.
Σε ανάρτηση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπός Τύπου του κ. Weber, ο Christian Hügel αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι πλέον υποψήφιος και προσθέτει ότι «θα συνεχίσω να μάχομαι για μία δημοκρατική Ευρώπη.
Ήταν τιμή μου να αναλάβω αυτό το καθήκον τόσο για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσο και για την Ευρώπη».

Politico: Οργή κατά Weber και από μέλη του ΕΛΚ

Όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico οργή κατά του Manfred Weber επικρατεί και στους κόλπους των Ευρωπαίων διπλωματών που προέρχονται από το ΕΛΚ.
Όπως αναφέρουν, ο επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, διαπραγματεύτηκε για να προωθήσει την υποψηφιότητά του «στην πλάτη» των Ευρωπαίων ηγετών που τον στήριξαν για εβδομάδες.
Η πηγή που επικαλείται το Politico αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις στο περιθώριο της Συνόδου G20 στην Οσάκα, καθώς πολλοί ηγέτες που στήριζαν τον Weber, έμειναν εκτός των διαπραγματεύσεων στην Ιαπωνία.
Ακόμη και οι επίσημοι διαπραγματευτές του ΕΛΚ, ο Κροάτης πρωθυπουργός Andrei Plenkovic και ο Λετονός πρωθυπουργός Krisjanis Karins, παραπονέθηκαν ότι δεν συμμετείχαν.
«Είναι απαράδεκτο, μετά από τόσες προσπάθειες που έγιναν υπέρ του», ανέφερε διπλωμάτης στο Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης