Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω αβεβαιότητας για το εμπόριο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω αβεβαιότητας για το εμπόριο
Αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου
Με οριακές απώλειες άνοιξαν σήμερα (2/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τις προοπτικές μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, διαβεβαίωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν ήδη ξαναρχίσει, ωστόσο υπογράμμισε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει με κάποιον τρόπο να κλίνει υπέρ των ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 26.656 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.961 μονάδες, έχοντας ανέλθει χθες σε νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στις 8.080 μονάδες.


Μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, το περασμένο Σάββατο, στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της G20 στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους υφιστάμενους δασμούς αλλά θα αναβάλουν την επιβολή τυχόν νέων δασμών.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» στρέφονται και στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς με τις πρώτες να απειλών με δασμούς σε ευρωπαϊκά τυριά και ουίσκι, ύψους 4 δισ. δολ., ως αντίποινα, όπως υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, στις αθέμιτες κρατικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις σε βιομηχανίες του αεροναυπηγικού τομέα από πλευράς Βρυξελλών.
Στον απόηχο της εμπορικής «ανακωχής» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι εταιρείες ημιαγωγών και τεχνολογίας ώθησαν χθες τον S&P 500 σε νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό.
Ωστόσο, σήμερα η Micron Technology υποχωρεί κατά 0,7%, η Skyworks Solutions σημειώνει πτώση 1,1% και η Qualcomm καταγράφει απώλειες 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης