Πετρόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υποβαθμίσει την επικουρική σύνταξη

Πετρόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υποβαθμίσει την επικουρική σύνταξη
Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό οδηγεί σε άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων
Τα βέλη του κατά της ΝΔ με αφορμή το ασφαλιστικό έστρεψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πετρόπουλος.
Όπως δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7, υπάρχουν τρεις πυλώνες, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος πυλώνας είναι το δημόσιο σύστημα ασφάλισης με κύρια και επικουρική σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά ταμεία και ο τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτική ασφάλιση.
«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει την επικουρική σύνταξη από τον πρώτο πυλώνα στον τρίτο που είναι η ιδιωτική ασφάλιση.
Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διότι το ποσό που δεν θα εισρέει από εισφορές και θα πηγαίνει αλλού, δεν θα τροφοδοτεί τις συντάξεις», υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε και στις επικουρικές συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι «σήμερα, καταβάλλονται οι επικουρικές στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, μετά από 19 μήνες», ενώ συμπλήρωσε ότι «η Εθνική Τράπεζα επιδίωξε να μην πληρώσει αυτά που οφείλει.
Είναι οφειλέτης εισφορών και πρέπει να τις καταβάλει».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS