Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Energy Aspects: Το πετρέλαιο μπορεί εύκολα να φτάσει στα 75 δολ. ανά βαρέλι

Energy Aspects: Το πετρέλαιο μπορεί εύκολα να φτάσει στα 75 δολ. ανά βαρέλι
Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την παράταση των περιορισμών στην παραγωγή έως τον Μάρτιο του 2020
Η επιτυχία ή αποτυχία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα είναι καθοριστικός παράγοντας για το outlook της τιμής του πετρελαίου φέτος, παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ για παράταση των περιορισμών στην παραγωγή.
Αυτή είναι η εκτίμηση της Amrita Sen από την Energy Aspects η οποία δήλωσε στο CNBC «γνωρίζω ότι ο Al Falih (υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας) είπε ότι το outlook για τη ζήτηση του δεύτερου εξαμήνου του έτους φαίνεται καλύτερο αλλά πολλά εξαρτώνται από την εμπορική συμφωνία, την ανακωχή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η παγκόσμια ζήτηση έχει επιβραδυνθεί σημαντικά».
Σύμφωνα με την ίδια «η ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο δεν έχει καταρρεύσει, συνεχίζει να αυξάνεται αργά.
Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, οι εταιρείες έχουν μόλις σταματήσει τις επενδύσεις και τις παραγγελίες και έχουμε δει αδύναμους αριθμούς από χώρες της Ασίας και της Ευρώπης επίσης».
Η Sen εξέφρασε την ελπίδα ότι μια ανακωχή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάκαμψη της εμπιστοσύνης και κατά συνέπεια στην ενίσχυση της ζήτησης.
«Αλλά εάν αυτό δεν συμβεί σύντομα, οι αριθμοί θα είναι αδύναμοι για το δεύτερο εξάμηνο του 201 και το 2020».
Σύμφωνα με την ίδια, μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed φέτος και η ώθηση της οικονομίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 θα ενισχύσουν τη ζήτηση στην αγορά πετρελαίου.
«Θα υπάρξει κάποιο momentum για την επίλυση της κάποιων από αυτούς του εμπορικούς πολέμους.
Εάν η ζήτηση είναι καλή, πιστεύω ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν ανοδικά.
Εάν η αύξηση της ζήτησης είναι ακόμα κι 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πιστεύω ότι το πετρέλαιο θα μπορεί εύκολα να φτάσει στα 75 δολ.» τόνισε η Sen.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης