Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ειδικό έλεγχο forensic στην Creta Farms εξετάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ειδικό έλεγχο forensic στην Creta Farms εξετάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η επίσκεψη στην Επιτροπή και το ενδεχόμενο ο έλεγχος να ανατεθεί στη Deloitte
Το ενδεχόμενο να επιβάλλει έλεγχο forensic στην Creta Farms εξετάζει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία δεν φαίνεται πρώτον να  καλύπτεται από το πόρισμα του ελέγχου της PwC για τα χρήματα τα οποία ισχυρίζεται ότι τοποθέτησε στην εταιρία ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης και δεύτερον να θεωρεί ότι πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος αν και κατά πόσο υπάρχουν στοιχεία κακοδιαχείρισης στην εταιρία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Deloitte του οποίου η εταιρία δεν αποκλείεται να αναλάβει το forensic έλεγχο εφ όσον η Επιτροπή καταλήξει ότι κάτι τέτοιο θα έλυνε ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση της εταιρίας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν τη PwC τον έλεγχο των καταγγελλόμενων του κ. Κ Δομαζάκη για χρήματα που είχε δώσει ως ταμειακή διευκόλυνση της Creta Farms είχε αναλάβει η Deloitte η οποία ουδέποτε παρέδωσε πόρισμα και ουδέποτε υπήρξε επίσημη ενημέρωση γιατί συνέβη αυτό.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σήμερα και αύριο ο κ. Μάνος Δομαζάκης αναμένεται να έχει συναντήσεις με τα factoring των τραπεζών σε μια προσπάθεια να ανοίξουν τα όρια τα οποία μονομερώς και χωρίς καταγγελία των συμβάσεων έχουν περιορίσει οι τράπεζες προκαλώντας προβλήματα ρευστότητας στην εισηγμένη εταιρία.
O έλεγχος forensic επιτρέπει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παρακολουθεί τους υπολογιστές της εταιρίας για την είσπραξη των οφειλών κ.α.

Νίκος Καρούτζος
karoutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης