Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Από το πρώτο βράδυ της νίκης ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε η επιθετικότητα Δεξιάς και ΜΜΕ

Φλαμπουράρης: Από το πρώτο βράδυ της νίκης ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε η επιθετικότητα Δεξιάς και ΜΜΕ
Φλαμπουράρης: Για την πραγματική αντιπαράθεση προόδου και συντήρησης
«Πώς οργανώθηκε με σύστημα η συγκρότηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» τιτλοφορείται το άρθρο, στην Εφημερίδα των Συντακτών, του υπουργού Επικρατείας και υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.
Στην πρώτη του επισήμανση, ο Αλ. Φλαμπουράρης σημειώνει από το πρώτο βράδυ της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, «εκδηλώθηκε η επιθετικότητα της Δεξιάς και των ΜΜΕ, που οι μεγαλομέτοχοί τους είναι στενά συνδεδεμένοι μαζί της και με το τραπεζικό σύστημα.
Άρχισε μια πρωτοφανής στα χρόνια της μεταπολίτευσης επίθεση με συκοφαντίες, με ψέματα, με γκεμπελικές μεθόδους, υπονομεύοντας μέρα-νύχτα την Κυβέρνηση συνολικά και τον Πρωθυπουργό ιδιαίτερα».
Και προσθέτει σε άλλο σημείο του άρθρου του, «η ελληνική δεξιά δεν έχει αλλάξει όσο η ίδια υποστηρίζει, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες.
Και με την σημερινή ηγεσία διανθισμένη με αρκετά στελέχη του ΛΑΟΣ με το βεβαρυμμένο πολιτικό μητρώο, επιστρέφει σε ένα παρελθόν ιδεολογικό, πολιτικό, ηθικό, για το οποίο μόνο υπερήφανη δεν μπορεί να είναι.
Είναι, με άλλη μάσκα, το ίδιο αντιλαϊκή, το ίδιο αντικοινωνική, με τον μετεμφυλιακό της πρόγονο, γιατί πολύ απλά ομνύει στον νεοφιλελευθερισμό και στη πιο σκοταδιστική εκδοχή της Ευρώπης».
Στη δεύτερη επισήμανση, που εστιάζει στη «συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ», ο υπουργός Επικρατείας απευθύνεται στους εξής:
«Εσύ που δεν πιστεύεις ότι η ανισότητα είναι φυσική.
Εσύ που δεν αντέχεις πνιγμένο τον Αϊλάν στα νερά του Αιγαίου.
Εσύ που πιστεύεις ότι δεν έχει νόημα να ζεις -έστω καλά- αν και ο διπλανός σου δεν έχει ένα κεραμίδι, ένα πιάτο φαΐ, έναν γιατρό, έναν δάσκαλο.
Δεν μπορεί να μην αντισταθείς στην απρέπεια, στην ασχήμια της Δεξιάς, και στην προσβλητική προσπάθεια για κάθε δημοκράτη, προοδευτικό, νέο και νέα, να τους εμφανίζει το άσπρο μαύρο.
Γιατί η ιστορία διδάσκει, τιμωρεί και πολλές φορές είναι σκληρή».
Η τρίτη επισήμανση του Αλ. Φλαμπουράρη απευθύνεται στον κομμουνιστή ψηφοφόρο:
«Σύντροφε που διαθέτεις υπομονή και ψυχραιμία μπροστά στις πρόσκαιρες ματαιώσεις.
Σύντροφε που η μάχη είναι ο τρόπος σου, αλλά και ο δρόμος σου και δεν βολεύεσαι στην αδιαφορία, στις ‘δόξες' των ηττημένων και σε αυριανούς παραδείσους.
Που κατάλαβες ότι ο αγώνας είναι πάντα εδώ και πάντοτε και τώρα. Που βαδίζεις το μακρύ μονοπάτι του δημοκρατικού ελληνικού λαού.
Που δεν παραιτείσαι από το μέλλον σου.
Να επιδιώξεις μέσα από τη συμμετοχή σου στο διάλογο και τους αγώνες να πείσεις για την ανάγκη της συνεργασίας, της κοινής δράσης, για να αποκρούσουμε την πολιτική της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού, της αντικοινωνικής δεξιάς-ακροδεξιάς».
Η τέταρτη επισήμανση Φλαμπουράρη «αφορά κόμματα και κινήσεις του Αριστερού και Δημοκρατικού χώρου -κυρίως όμως αυτά που συνυπήρξαν για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα με τον ΣΥΡΙΖΑ- που ακόμη και για ένα διάστημα συμμετείχαν στην κυβέρνηση της Αριστεράς (...)
Να κοιτάξουμε πρώτα και πάνω από διαφορές το συμφέρον όλων αυτών των ανθρώπων, που από την Αριστερά, με όλες της τις αποχρώσεις, προσδοκούν ένα καλύτερο αύριο.
Μόνο έτσι οι δύο κόσμοι ο ένας της προόδου και ο άλλος της συντήρησης θα αντιπαρατεθούν πραγματικά», καταλήγει στο άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης