Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Το διακύβευμα των εκλογών είναι να τιμωρηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Λεβέντης: Το διακύβευμα των εκλογών είναι να τιμωρηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Θα παράσχουμε ψήφο εμπιστοσύνης εάν υιοθετηθούν οι 11 προτάσεις μας είπε ο κ.Λεβέντης
Την θέση πως το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι να τιμωρηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στο να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην επόμενη κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι θα υιοθετηθούν οι 11 προτάσεις του κόμματος του.
«Είμαστε το μόνο σοβαρό κεντρώο κόμμα, που είμαστε υπέρ του να έχει ο τόπος κυβέρνηση, είμαστε υπέρ του να παίξουμε ρόλο διαλλακτικό για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ.Λεβέντης.
Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η Ένωση Κεντρώων, εφόσον το κόμμα του εισέλθει στη Βουλή και αν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «επειδή είμαστε κεντρώο κόμμα και δε θέλουμε να υπάρξει ακυβερνησία, θα εξετάζαμε την πιθανότητα παροχής ψήφου, χωρίς να παίρναμε υπουργεία, χωρίς αυτό που έκαναν ο Καμμένος, ο Κουβέλης, ο Καρατζαφέρης [...]
Θα δίναμε μία ψήφο, για να μην οδηγούμεθα συνέχεια σε εκλογές.
Δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι θα οδηγούμε συνέχεια τη χώρα σε εκλογές, είμαστε υπέρ του σχηματισμού μιας βιώσιμης κυβέρνησης».
«Άρα, θα παράσχουμε ψήφο, υπό τον όρο της υιοθέτησης των έντεκα σημείων προτάσεών μας που είναι αναρτημένες στο antidiaploki.gr.
Τα σημεία δεν αφορούν εμάς, αφορούν την κοινωνία, είναι κάθαρση της κοινωνίας και νοικοκύρεμα κοινωνικό και οικονομικό, άρα συμφέρουν τον τόπο αυτά που ζητούμε, όχι εμάς τους ίδιους» επεσήμανε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών υποστήριξε ότι «το διακύβευμα είναι να μην πάρει ψήφο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ, αλλά να τιμωρηθούν και οι δύο. Να τιμωρηθεί και ο δικομματισμός και να οδηγηθούμε προς κυβερνήσεις συνασπισμού κομμάτων».
«Ελπίζουμε η Ένωση Κεντρώων να είναι στη Βουλή, μαζί μας έχουν έλθει κόμματα ολόκληρα όπως ο Δημαράς με το Άρμα Πολιτών, από ΑΝΕΛ τρεις βουλευτές, κόμματα οικολόγων και ΑμεΑ, από τη Βόρεια Ελλάδα οργανώσεις που είχαν μετάσχει στα συλλαλητήρια, όπως και σημαντικές προσωπικότητες [...]
Για να έλθουν όλοι αυτοί κοντά μας αισθάνονται ότι μπαίνει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή, δεν ήλθαν για να μη βγουν όλοι αυτοί» είπε ο κ.Λεβέντης.
Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ.Λεβέντης είπε ότι «ο Μητσοτάκης δε θα έχει ομαλό κλίμα, μπορεί να σχηματίσει μία κυβέρνηση με τη Γεννηματά, αλλά ομαλό κλίμα δε θα έχει, θα έχει φαγωμάρα και αυτό δε θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές».
Όσον αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ ο κ.Λεβέντης προέβλεψε ότι «είναι εικονικό που έδιωξαν τον Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος θα είναι ο αρχιτέκτονας της σύμπραξης της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
«Απλά τον έδιωξαν επειδή ο Βενιζέλος είναι αναφανδόν υπέρ της συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τον έδιωξαν για να πάρουν τις ψήφους που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης