Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μείωση της διαφοράς με τη ΝΔ και η διατήρηση δυνάμεων η στόχευση Τσίπρα ενόψει της 7ης Ιουλίου

Η μείωση της διαφοράς με τη ΝΔ και η διατήρηση δυνάμεων η στόχευση Τσίπρα ενόψει της 7ης Ιουλίου
Από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κρήτη ο πρωθυπουργός – Ομιλία στις 20:30
Στην Κρήτη αναμένεται να μεταβεί σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραμένει στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον ορισμό των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ.Τσίπρας θα μιλήσει στις 20:30 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Κύριο μέλημα του πρωθυπουργού, ο οποίος εξακολουθεί να δηλώνει για προφανείς πολιτικούς λόγους πως το «παιχνίδι» γυρνά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την ανατροπή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ.
Έργο που παραμένει εξαιρετικά δύσκολο αν κρίνει κανείς από τα ευρήματα της σημερινής δημοσκόπησης της Rass, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ προηγείται με μια διαφορά 9,2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπό αυτά τα δεδομένα, γίνεται πλέον αντιληπτό πως στις έξι ημέρες που απομένουν έως την κάλπη των εθνικών εκλογών, η πρωτιά της ΝΔ δεν ανατρέπεται.
Συνεπώς η στόχευση του κ.Τσίπρα είναι να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερες «δυνάμεις» μπορεί – και ει δυνατόν να προσελκύσει και άλλους ψηφοφόρους - και να επιβεβαιώσει την 8η Ιουλίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στον κεντροαριστερό πόλο και το αντίπαλο πολιτικό δέος της ΝΔ.
Σε αυτή τη στρατηγική θα πρέπει να αποδοθεί και η απόφαση του πρωθυπουργού να «σπάσει» το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ (αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου στο κεντρικό δελτίο) και να επιτρέψει να «ανακριθεί» σε ένα από τα πλέον «εχθρικά» και «επιθετικά» στην κυβέρνηση του ΜΜΕ, όπως και να υψώσει τους τόνους και την επιθετική ρητορική σε βάρος της διακυβέρνησης Καραμανλή με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης