Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου - Οι τελευταίες κινήσεις των δύο «μονομάχων»

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου - Οι τελευταίες κινήσεις των δύο «μονομάχων»
Οι τελευταίες κινήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, μία εβδομάδα πρι από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου
Κορυφώνεται η μάχη των εθνικών εκλογών και τα κομματικά επιτελεία ξεδιπλώνουν την στρατηγική τους με το χρόνο να μετρά αντίστροφα καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τρία σημεία οριοθετούν το πλαίσιο της τακτικής που θα ακολουθήσουν τις ελάχιστες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.
Στην κορυφή βρίσκεται το Μακεδονικό.
Η κυβέρνηση ανεβάζει το εν λόγω ζήτημα μετά το δημοσίευμα που έκανε λόγο για επιστολή του Κώστα Καραμανλή προς τον τότε πρόεδρο Bush και με την οποία δεχόταν την εκχώρηση ονόματος και γλώσσας.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες κυβερνητικά στελέχη θα επιμείνουν να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα.
Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ασφαλιστικό, το οποίο κυριαρχεί σχεδόν σε όλες τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση του επικουρικού τομέα ασφάλισης θα οδηγήσει σε κραχ το 2021 σε ότι αφορά την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες του ομιλίες στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Αθήνα απ όπου και θα ρίξει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου.
Ενώ την Τρίτη το βράδυ αναμένεται με ενδιαφέρον η τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ καθώς μέχρι τώρα υπήρχε εμπάργκο από το κυβερνών κόμμα.
Με την συγκεκριμένη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να σηματοδοτήσει το γεγονός ότι ο ίδιος δεν φοβάται να μιλήσει και να υποστεί την πιο σκληρή κριτική σε αντίθεση με τον αντίπαλό του όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη που κρύφτηκε από το ντιμπέιτ και επιλέγει ένα προστατευμένο περιβάλλον για να πει, όσα έχει να πει πριν τις εκλογές.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την άλλη πλευρά, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη.
Μάλιστα στη ΝΔ θεωρούν πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα έως και την Παρασκευή είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τον τελικό νικητή αλλά και το εύρος της διαφοράς.
Κάτι που για τη ΝΔ μεταφράζεται σε κοινοβουλευτική αριθμητική την επόμενη μέρα η οποία θα λύσει τα χέρια της αυριανής διακυβέρνησης εφόσον η ΝΔ είναι νικήτρια των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Η τακτική που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τελευταία εβδομάδα κινείται σε τέσσερις άξονες.
Σε αυτό το πλαίσιο θα επικαιροποιεί κάθε μέρα τις εκκλήσεις του προκειμένου να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες οι ψηφοφόροι και ιδίως οι νέοι σε ηλικία.
Στη ΝΔ θεωρούν πως αύξηση στη συμμετοχή, τους δίνει έξτρα πόντους στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Παράλληλα αναμένεται να ενταθεί και η πίεση στα δεξιά της παράταξης.
Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει συνεχώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα για χαμένη ψήφο και ψήφο οργής.
Αυτό κατευθύνεται προς τα μικρότερα κόμματα ιδίως σε αυτά που είναι στις δεξιές παρυφές της ΝΔ. Και όπως εκτιμούν στην Πειραιώς, από εκεί περνάει μια άνετη αυτοδυναμία.
Τρίτος άξονας της στρατηγικής της ΝΔ είναι οι αναποφάσιστοι.
Δεν επαναπαύονται στη Πειραιώς στον άγραφο κανόνα των εκλογών που υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών, πηγαίνει στο κόμμα που έχει τον αέρα του νικητή.
Γι αυτό και οι παρεμβάσεις και οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουν ως στόχο ακριβώς αυτή τη δεξαμενή των ψηφοφόρων.
Και τέταρτος άξονας δεν είναι άλλος από το πρόγραμμα της ΝΔ.
Στην Πειραιώς θεωρούν πως τους τελευταίους μήνες έχουν μια ξεκάθαρη προγραμματική υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και την τελευταία εβδομάδα θέλουν να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ότι οι πλέον ωφελημένοι από τους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους.
Εκεί μάλιστα θα αφιερωθεί και η τελευταία θεματική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ την Τρίτη το βράδυ, η οποία θα γίνει στο Βόλο. 

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης