Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Βελτίωση συναλλαγών και άνοδο της μετοχής έφερε η συμφωνία για είσοδο στην κινητή τηλεφωνία

tags :
Forthnet: Βελτίωση συναλλαγών και άνοδο της μετοχής έφερε η συμφωνία για είσοδο στην κινητή τηλεφωνία
Συνεχίζει η διοίκηση να αναζητά επενδυτές και οι τράπεζες να συζητούν με τον όμιλο Antenna
.Η είδηση για είσοδο στην κινητή τηλεφωνία επηρέασε θετικά τη μετοχή της Forthnet με αποτέλεσμα να καταγράψει δύο ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστική άνοδο 26,6%, ενώ από την αρχή του έτους η άνοδος αγγίζει το 69%.
Η ανακοίνωση προ ολίγων ημερών της εταιρείας για συμφωνία με τη Vodafone, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί η εισηγμένη να παρέχει υπηρεσίες κινητής ως Mobile Virtual Network Operator ανοίγει νέους δρόμους.
Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς να εξετάσει κάποιος τα πιθανά οφέλη από αυτή τη συμφωνία, σημειώνουν στελέχη της αγοράς.
Για τον καταναλωτή η είσοδος μίας ακόμη εταιρείας στον κλάδο δημιουργεί προϋποθέσεις έντασης του ανταγωνισμού και θα μπορούσε να μεταφραστεί σε καλύτερες τιμές και υπηρεσίες.
Για την ίδια τη Forthnet, το πελατολόγιο των 650 χιλ. νοικοκυριών και των 40 χιλ. επιχειρήσεων δημιουργεί θετικούς συνειρμούς στους επενδυτές.
Η εισηγμένη επιθυμεί να ξεκινήσει την παροχή των νέων υπηρεσιών από το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Η Forthnet θα αξιοποιήσει της τηλεπικοινωνιακές υποδομές που διαθέτει ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ το ψυχαγωγικό περιεχόμενο που έχει θα μπορεί να το διαθέτει πλέον και στις συσκευές κινητής.
Την ίδια ώρα ο όμιλος Antenna με τη Blackstone συνεχίζουν τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας και βρίσκονται σε συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης, που ήδη μετρά πολλούς μήνες.
Όμως, όπως έχει αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, η διοίκηση αναζητά επενδυτές, ειδικά μετά την μη συμμετοχή των βασικών μετόχων στην έκδοση των ομολογιακών δανείων, τα οποία τελικά κάλυψαν οι τράπεζες.
Ωστόσο, ούτε από αυτήν την πλευρά υπάρχει κάποιο νέο.
H Forthnet είχε στη χρήση 2018 έσοδα από συμβάσεις με πελάτες 281,6 εκατ. ευρώ από 294 εκατ. ευρώ και ζημιές 32,3 εκατ. ευρώ από 29,5 εκατ. ευρώ.
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 578,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το βραχυπρόθεσμο μέρος των μακροπρόθεσμων δανείων ήταν στα 255 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 199,7 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης