Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σκληρή κριτική Davutoglu στον Erdogan για την ήττα στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σκληρή κριτική Davutoglu στον Erdogan για την ήττα στην Κωνσταντινούπολη
Το ΑΚΡ έχασε για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια το δημαρχιακό αξίωμα στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας
O πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglu άσκησε σκληρή κριτική στο κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ, μετά την εκλογική ήττα, που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη και η οποία θεωρήθηκε δυσοίωνη για τον πρόεδρο Erdogan σε εθνικό επίπεδο.
Το ΑΚΡ έχασε για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια το δημαρχιακό αξίωμα στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας κατά τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.
Ο Davutoglu, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός μεταξύ του 2014 και του 2016 πριν από την αποχώρησή του από το κόμμα του Erdogan, επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο για τις πολιτικές του, σημειώνει το Reuters.
«Αν χάνουμε εκλογές που χάσαμε για πρώτη φορά με 13.000 ψήφους και πάλι με 800.000 ψήφους, όπως στην περίπτωση της Κωνσταντινούπολης, ο υπεύθυνος για αυτό δεν είναι ο πρωθυπουργός που προσέφερε σαφή κοινοβουλευτική πλειοψηφία (στις γενικές εκλογές του περασμένου έτους), αλλά μάλλον εκείνος που έχει προχωρήσει σε αρκετά σφάλματα, στη ρητορική, τις ενέργειες, την ηθική και την πολιτική», είπε ο Davutoglu.
Οι ψηφοφόροι φαίνεται να κατηγορούν το ΑΚΡ για την ύφεση, που «εξαέρωσε» το 30% της αξίας της τουρκικής λίρας το περασμένο έτος και ένα 10% φέτος.
«Αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα όπως το 2008.
Όμως, υπήρχαν άνθρωποι στο τιμόνι της οικονομίας που κατανοούσαν την οικονομία. Υπήρχε όραμα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.
«Δεν μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση με τη νοοτροπία ότι γνωρίζουμε καλύτερα τα πάντα, να υποτιμάμε και να σκεφτόμαστε ότι η ομαδική εργασία συγκεντρώνει μόνο τον εσωτερικό μας κύκλο», είπε χαρακτηριστικά.
Η σκληρή κριτική Davutoglu έρχεται στον απόηχο των πληροφοριών πως ο πρώην πρόεδρος Abdullah Gul και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Al Babacan, ιδρυτικά μέλη του ΑΚΡ και οι δύο, σχεδιάζουν να συστήσουν νέο κόμμα φέτος, που θα είναι ενάντια στην παράταξη του Erdogan.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης