Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης το ομόλογο της Πειραιώς - Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης το ομόλογο της Πειραιώς - Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον
Η έκδοση του Tier 2 ενδυναμώνει τα εποπτικά κεφάλαια και ισχυροποιεί τον ισολογισμό της τράπεζας
Για μεταστροφή του κλίματος για τα ελληνικά assets και επενδυτικό ενδιαφέρον, που θυμίζουν την εποχή προ κρίσης διαπιστώνει ο διευθύνοντας σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου υποστηρίζοντας ότι αυτό φάνηκε «μετά την προσφυγή της τράπεζας στις αγορές για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης και από τις επαφές του με διεθνείς επενδυτές.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ . Μεγάλου εκτιμά ότι η πρώτη έκδοση Tier 2 μετά το 2008 είναι θετικό μήνυμα για την τράπεζα και για όλο το τραπεζικό σύστημα.
«Η έκδοση του Tier 2 ενδυναμώνει τα εποπτικά κεφάλαια και ισχυροποιεί τον ισολογισμό της τράπεζας.
Επιπλέον, λειτουργεί ως βασικός καταλύτης για την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου 'Agenda 2023', προς όφελος των επενδυτών, των πελατών και των εργαζομένων μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σε πρόσφατες επαφές που είχε με διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο, ο κ. Μεγάλου αναφέρει ότι "το roadshow παρατάθηκε κατά μία ημέρα, καθώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μας συναντήσουν πάνω από 100 επενδυτές".
Και συμπληρώνει: "Οι επενδυτές προσδοκούν επιτάχυνση των ιδιωτιοποιήσεων και περισσότερες επενδύσεις, στοιχεία που αναμένεται να συντελέσουν σε έναν δυναμικό και διατηρήσιμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Η αλλαγή αυτή στη στάση τους για τη χώρα καταγράφεται τόσο στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σε προ κρίσης επίπεδα, όσο και στην άνοδο των χρηματιστηριακών αξιών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης