Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malpass (World Bank): Η αβεβαιότητα των εμπορικών εντάσεων αυξάνει την ανάγκη για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις

Malpass (World Bank): Η αβεβαιότητα των εμπορικών εντάσεων αυξάνει την ανάγκη για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις
O Malpass παροτρύνει τις χώρες να λάβουν πιο αποφασιστικά μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού τους κλίματος
Η αβεβαιότητα από τις εμπορικές εντάσεις ανά τον κόσμο και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης αυξάνουν την ανάγκη των αναπτυσσόμενων χωρών να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις που τις καθιστούν ελκυστικότερες για τις ιδιωτικές επενδύσεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass.
Ο Malpass, ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη κορυφής των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του, ότι θα παροτρύνει τις χώρες αυτές να λάβουν πιο αποφασιστικά μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού τους κλίματος, ώστε να επιτρέψουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν καλύτερα τις κρατικές και να επιτύχουν πιο επικερδή ανάπτυξη, καινοτομία και θέσεις εργασίας.
Η Παγκόσμια Τράπεζα, στην ετήσια έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές ,εκτιμά πως η επιβράδυνση των εμπορικών και επενδυτικών ροών θα μείωνε τη φετινή παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,6%, δηλαδή 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας από τις προηγούμενες προβλέψεις.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προβλέψει μια παρόμοια επιβράδυνση, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των δασμών, κυρίως μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.
«Το μήνυμά μου προς τους ανθρώπους των G20 είναι η ιδέα ότι η ανάπτυξη είναι κρίσιμη σε αυτό το περιβάλλον και επείγουσα.
Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι αλλαγές πολιτικής που θα δημιουργήσουν περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα », ανέφερε ο Malpass σε τηλεφωνική συνέντευξη από την Οσάκα.
Ο Malpass, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Απρίλιο 2019 μετά από δύο χρόνια στην κυβέρνηση Trump ως κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι επικεντρώνεται επίσης στην εσωτερική ανάπτυξη των χωρών και στους τρόπους ενίσχυσης του εσωτερικού εμπορίου μεταξύ πόλεων και περιοχών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης