Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο με το βλέμμα σε G20 και ΟΠΕΚ - Πτώση άνω του 2% για Brent

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο με το βλέμμα σε G20 και ΟΠΕΚ - Πτώση άνω του 2% για Brent
Πτώση 2,25% σημείωσε το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI)
Ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα (28/06/2019) οι αγορές του μαύρου χρυσού, με τους επενδυτές να εμφανίζονται απαισιόδοξοι τόσο για τα αποτελέσματα των G20 και κυρίως τη συνάντηση των Trump και Xi, ενώ παράλληλα αναμένουν τη σύνοδο του ΟΠΕΚ η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει ασκήσει ισχυρές πιέσεις στις τιμές πετρελαίου καθώς υπάρχουν φόβοι για ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την πορεία των δύο ισχυρότερων οικονομιών της υφηλίου.
«Από τη στιγμή που κανείς δεν περιμένει κάτι πολύ σημαντικό από τη συνάντηση Trump και Xi είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν πιέσεις στο πετρέλαιο», τόνισε ο Jim Ritterbusch αναλυτής της Ritterbusch and Associates.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά 2,03% για να διαμορφωθεί στα 64,34 δολάρια το βαρέλι.

Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό, με απώλειες της τάξης του 2,25% και διαμόρφωση στα 58,09 δολάρια.


ΗΠΑ: Στις 793 αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Νέα αύξηση κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (28/6/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τέσσερις, στις 793.
Από την άλλη, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά τέσσερις, στις 173.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών παρέμεινε έτσι αμετάβλητος στις 967.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης