Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fed Νέας Υόρκης αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Η Fed Νέας Υόρκης αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Η Fed Νέας Υόρκης αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ
Επί τα χειρω αναθεώρησε και η Federal Reserve (Fed) Νέας Υόρκης τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, στον απόηχο των στοιχείων για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνοι του 2019.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα «βλέπει» πλέον σε 1,3% και 1,2% -σε ετήσια βάση- την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αντίστοιχα, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 1,4% και 1,3%.
Νωρίτερα, η Fed Ατλάντας αναθεώρησε επίσης επί τα χείρω την εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο 2019, «βλέποντας» πλέον την επίδοση στο 1,5% -σε ετήσια σύγκριση- έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,9%.
Η τράπεζα επικαλείται τα πρόσφατα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, τις καταναλωτικές δαπάνες -ένα σημαντικό στοιχείο της αμερικανικής οικονομίας- και τις επενδύσεις.
Η ανάπτυξη των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο 2019 ανήλθε σε 3,1%, επισημαίνεται.
Παράλληλα, η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών αναθεωρήθηκε χαμηλότερα και οι επιχειρηματικές επενδύσεις σε προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν μεγαλύτερες του αναμενόμενου.
Το δ’ τρίμηνο του 2018 η οικονομία των ΗΠΑ είχε ρυθμό 2,2%, ενώ για το σύνολο του περασμένου έτους κατά 2,9%.
Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη στις καταναλωτικές δαπάνες, σύμφωνα με το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου, βρέθηκε στο 0,9% από 1,3% προηγουμένως, όντας σε χαμηλό έτους.
Οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό υποχώρησαν κατά το μη αναθεωρημένο 1%, ενώ οι κρατικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2,8%.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα εταιρικά κέρδη σημείωσαν πτώση 3,1% το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ στη δεύτερη μέτρηση σημείωνε απώλειες 3,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης