Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, με την G20 στο επίκεντρο - Ισχυρά κέρδη στις τράπεζες, λόγω Fed

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street, με την G20 στο επίκεντρο - Ισχυρά κέρδη στις τράπεζες, λόγω Fed
Τα «βλέμματα» στρέφονται στην αυριανή (29/6) συνάντηση μεταξύ του Trump και του Xi
Με ήπια άνοδο άνοιξαν σήμερα (28/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Ιαπωνία, όπου θα συζητηθούν όλα τα εκκρεμή γεωπολιτικά και οικονομικά ζητήματα.
Τα «βλέμματα» στρέφονται ιδιαίτερα στην αυριανή (29/6) συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του Κινέζου ομολόγου του, Xi Jinping.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 26.596 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.934 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα, στις 7.987 μονάδες.


Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Trump εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση των εργασιών της Συνόδου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ανακοινωθεί μια «μεγάλη εμπορική συμφωνία».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας υπογράμμισε πως ο προστατευτισμός καταστρέφει την παγκόσμια εμπορική τάξη.
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, καθώς πέρασαν τα stress tests της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες διαθέτουν ισχυρά επίπεδα κεφαλαίου και «σχεδόν όλες» ικανοποιούν τις εποπτικές προσδοκίες για τον προγραμματισμό του κεφαλαίου.
Η JPMorgan Chase καταγράφει κέρδη 2,5%, η Bank of America σημειώνει άνοδο 2,8%, η Morgan Stanley ενισχύεται κατά 1,4%, η Citigroup καταγράφει κέρδη 1,9% και η Goldman Sachs διαπραγματεύεται στο +2,6%.
Εν τω μεταξύ, στο μακροοικονομικό «μέτωπο», μέτρια αύξηση κατέγραψαν τον Μάιο του 2019 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές, σε μια ένδειξη επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας, που θα μπορούσε να εντείνει τις πιέσεις στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE) αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι αύξησης 0,3% του Απριλίου, ενώ στους δώδεκα μήνες έως τον Μάιο κατέγραψε αύξηση 1,5%, από 1,6% τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, ο δομικός PCE, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και που παρακολουθεί στενά η Fed, σημείωσε αύξηση 0,2% τον Μάιο, όσο και τον Απρίλιο, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 1,6%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης