Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας επιμένει να μιλά για ανατροπή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου … αλλά αυτό είναι απίθανο

Ο Τσίπρας επιμένει να μιλά για ανατροπή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου … αλλά αυτό είναι απίθανο
Στην Τρίπολη θα μιλήσει στις 20:30 απόψε ο πρωθυπουργός
Επιμένει στη ρητορική της ανατροπής ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 28/6 (στις 20:30) στην Τρίπολη.
Στην ομιλία του ο κ.Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, ότι η κάλπη της 7ης Ιουλίου θα είναι άδεια και ότι η ανατροπή είναι δυνατή καθώς η κάλπη των εθνικών εκλογών δεν έχει καμία σχέση με αυτήν των ευρωεκλογών.
Αυτό άλλωστε υποστήριξε ο κ.Τσίπρας και στην χθεσινή συνέντευξη του στην τηλεόραση του Open, όπου και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να ανατρέψει το προβάδισμα των 9,5 ποσοστιαίων μονάδων που είχε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.
Και η επιχειρηματολογία για αυτό είναι ότι η διαφορά από τη ΝΔ είναι 500.000 ψήφοι, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πάει παραπάνω γιατί η συσπείρωση της έχει χτυπήσει «ταβάνι» καθώς και ότι σε αυτήν την κάλπη δεν θα υπάρξει ούτε χαλαρή ψήφος ούτε ψήφος οργής και τιμωρίας της κυβέρνησης μια και αυτό που διακυβεύεται είναι η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών.
Και άρα οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, μεταξύ δύο διαφορετικών πολιτικών προγραμμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε εδράζεται και το επιχείρημα του κ.Τσίπρα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και ότι θυμάται τι έζησε όλα αυτά τα χρόνια.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο και ο κ.Τσίπρας αλλά και τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το να επισημαίνουν και να τονίζουν τα προβληματικά σημεία του πολιτικού σχεδίου της ΝΔ (π.χ. για το ασφαλιστικό) στρέφονται κατά των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την κατηγορία ότι αυτές οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και τη βύθισαν με τις πολιτικές τους σε ολοένα βαθύτερη ύφεση και λιτότητα.
Πάντως και παρά την επιχειρηματολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια που έφεραν οι άλλοι, ο κ.Τσίπρας δεν φαίνεται ικανός να μπορέσει να «καρπωθεί» κάποιο πολιτικό όφελος που θα του δώσει ώθηση και θα επιτρέψει να κάνει την ανατροπή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Και η αδυναμία αυτή μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στο ότι η πολιτική πρόταση και αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Τσίπρα δεν πείθουν.
Δεν συγκινούν πλέον κανέναν.

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσουν το πολιτικό τους μήνυμα και σχέδιο στους πολίτες.
Μοιάζουν να μην έχουν καμία δυναμική να σταθούν με πειστικότητα απέναντι στους πολίτες.
Όσο και αν μοιάζει λογικό εν μέσω της εκλογικής μάχης της 7ης Ιουλίου, ο κ.Τσίπρας να δηλώνει ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό, προφανώς γνωρίζει και ο ίδιος ότι αυτό είναι μάλλον είναι αδύνατο, αν όχι απίθανο.
Μια ανατροπή στο αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική έκπληξη των τελευταίων ετών, αν όχι δεκαετιών.
Ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να ελπίζει σε σενάρια που μάλλον βρίσκονται πιο κοντά στην πολιτική πραγματικότητα.
Όπως η ΝΔ να μην καταφέρει να φτάσει στην αυτοδυναμία ή ο ΣΥΡΙΖΑ να εδραιωθεί στην κεντροαριστερά και να εξασφαλίσει μια θέση στο δίπολο με τη ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης