Πέρασε τα «stress tests» της Fed η Deutsche Bank - Προειδοποιήσεις για Credit Suisse

Πέρασε τα «stress tests» της Fed η Deutsche Bank - Προειδοποιήσεις για Credit Suisse
Η Deutsche Bank πέρασε τα «τεστ αντοχής» της Federal Reserve 
H Deutsche Bank πέρασε εν τέλει τα ετήσια «τεστ αντοχής» που πραγματοποίησε η Federal Reserve για τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αποτυχία της γερμανικής τράπεζας.
Η εξέλιξη αποτελεί «ανάσα» για την ταλανιζόμενη Deutsche Bank, η οποία είχε αποτύχει στις δοκιμές το 2015, 2016 και 2018.
Εντούτοις, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έθεσε όρους στις δραστηριότητες της Credit Suisse, καθώς διαπίστωσε αδυναμίες στις διαδικασίες προγραμματισμού των κεφαλαίων της.
Επισημαίνεται πως οι δοκιμές αξιολογούν κατά πόσον είναι ασφαλές για τις τράπεζες να εφαρμόσουν τα κεφαλαιακά τους σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πρόσθετου κεφαλαίου για αγορές ιδίων μετοχών, μερίσματα και άλλους σκοπούς.
Τα εν λόγω tests έχουν σχεδιαστεί για να αποφευχθούν τα bail-outs του 2007-2009.
Σε ό,τι αφορά στην ελβετική τράπεζα, η Federal Reserve διέταξε την Credit Suisse να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της κεφαλαιακής επάρκειας μέχρι τον Οκτώβριο και να περιορίσει τις διανομές κεφαλαίων σε επίπεδα του περασμένου έτους, μέχρις ότου αντιμετωπιστούν αυτές οι αδυναμίες.
Η Fed ενέκρινε τα κεφαλαιακά σχέδια των 16 άλλων τραπεζών που υποβλήθηκαν στα τεστ αντοχής, η οποία περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας όπως η JPMorgan Chase, η Bank of America και η Citigroup.
Η Fed δήλωσε σε μια δήλωση ότι οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες διαθέτουν ισχυρά επίπεδα κεφαλαίου και «σχεδόν όλες» ικανοποιούν τις εποπτικές προσδοκίες για τον προγραμματισμό του κεφαλαίου.
Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν επίσης ότι οι JPMorgan και Capital One έπρεπε να αντισταθμίσουν τα κεφαλαιακά τους σχέδια, καθώς τα αρχικά σχέδια που υποβλήθηκαν έδειξαν ότι το καθένα αφορούσε κατώτατο όριο κεφαλαίου κάτω από τα απαιτούμενα επίπεδα βάσει του ρυθμιστικού πλαισίου, υπό σοβαρή οικονομική ύφεση.
Οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και State Street, οι οποίες έλαβαν συστάσεις όρους πέρυσι, πέρασαν χωρίς όρους αυτό το έτος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS