Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,2% για τον χρυσό εν όψει G20 - Στα 1.412 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,2% για τον χρυσό εν όψει G20 - Στα 1.412 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 3,40 δολ. ή 0,2%, στα 1.412 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα (26/6/2019), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, με το «βλέμμα» των επενδυτών να στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Ιαπωνία, εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων σχετικά με το εάν είναι πιθανή μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Η «South China Morning Post», επικαλούμενη πηγή με γνώση του θέματος, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο επεξεργάζονται μια συμφωνία που θα μπορούσε να βοηθήσει να αποτραπεί ο επόμενος γύρος δασμών σε πρόσθετες κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν ξεχωριστά από τις δύο χώρες και όχι με κοινή ανακοίνωση.
Η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ Trump και Xi θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (29/6), προσελκύοντας όλα τα «βλέμματα», προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για την εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι οι δύο πρόεδροι δεν θα καταφέρουν να δώσουν μια οριστική λύση και συμφωνία στην εμπορική αντιπαράθεση των χωρών τους αλλά θα σηματοδοτήσουν την έναρξη και πάλι των διαπραγματεύσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο Trump δήλωσε χθες πως μια συμφωνία με τον Xi είναι πιθανή, ωστόσο, προειδοποίησε με νέους δασμούς, εάν αυτή δεν καταστεί τελικά εφικτή.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 3,40 δολ. ή 0,2%, στα 1.412 δολ. ανά ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν πως η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2019, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη εκτίμηση.
Ωστόσο, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, και ειδικότερα κατά 0,9% έναντι της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 1,3%.
Οι οικονομολόγοι πιστεύουν πως η αμερικανική οικονομία έχει κατεβάσει ταχύτητα στο β’ τρίμηνο, αναμένοντας ανάπτυξη περίπου 2%, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει περαιτέρω την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε μια μείωση των επιτοκίων.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν πως οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, και ειδικότερα κατά 10.000, στις 227.000, την εβδομάδα έως την 22α Ιουνίου 2019, ενώ τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας 1.000 περισσότερες αιτήσεις από ό,τι είχαν αναφερθεί αρχικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης