Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Διακοπή διαπραγμάτευσης μετοχών ελβετικών εταιρειών σε χρηματιστήρια της Ένωσης από την 1/7

Κομισιόν: Διακοπή διαπραγμάτευσης μετοχών ελβετικών εταιρειών σε χρηματιστήρια της Ένωσης από την 1/7
Βρυξέλλες και Βέρνη δεν κατόρθωσαν να ανανεώσουν τη συμφωνία πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας
Στη διακοπή διαπραγμάτευσης των μετοχών εταιρειών που έχουν έδρα την Ελβετία σε χρηματιστήρια της ΕΕ προχωρά η Ένωση, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να κλείσουν μία πολιτική συμφωνία αναφορικά με τη συνεργασία τους τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να επεκτείνει την άδεια διαπραγμάτευσης ελβετικών μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2019.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, Ignazio Cassis ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα λάβει μέρα ώστε να στηρίξει τη ρευστότητα που θα χαθεί μετά από αυτήν την εξέλιξη.
Βρυξέλλες και Βέρνη προσπαθούν εδώ και αρκετούς μήνες να επιτύχουν μία συνολική συμφωνία αναφορικά με τον τρόπο συνεργασίας τους, ο οποίος μέχρι τώρα βασίζονταν σε μία σειρά επί μέρους συμφωνιών, αλλά οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελβετίας δεν κατέστησαν δυνατή μία ευτυχή κατάληξη σε αυτήν την προσπάθεια.
Παράλληλα και οι traders οι οποίοι έχουν ως έδρα χώρα της ΕΕ δεν θα έχουν το δικαίωμα trading ελβετικών μετοχών και στο χρηματιστήριο της Ελβετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης