Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 60% οι πιθανότητες κραχ στη Wall Street εντός του επόμενου 12μηνου

tags :
Goldman Sachs: Στο 60% οι πιθανότητες κραχ στη Wall Street εντός του επόμενου 12μηνου
Οι επαναγορές μετοχών και οι τακτικές των κεντρικών τραπεζών «κρύβουν» τα πραγματικά προβλήματα στις αγορές
Αυξημένες είναι οι πιθανότητες ενός κραχ στη Wall Street εντός των επόμενων μηνών, όπως αναφέρει σε report του ο Christian Mueller-Glissman, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs.
Όπως τονίζει «οι αποτιμήσεις των ριψοκίνδυνων assets έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την αρχή του έτους, ενώ το ενδεχόμενο βίαιης διόρθωσης ή ακόμη και κραχ στη Wall Street αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα με ρυθμό σχεδόν ανάλογο με αυτόν που ενισχύονταν λίγο πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση».
Βάσει των μετρήσεων της Goldman Sachs το ενδεχόμενο κραχ στη Wall Street αγγίζει αυτή τη στιγμή το 60%, δηλαδή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την κρίση του 2008, όταν είχε φθάσει στο 90%.

Ο αναλυτής τονίζει ότι οι αγορές φροντίσουν να αγνοήσουν αυτή την προειδοποίηση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες με την τακτική που ακολουθούν έχουν μειώσει σημαντικά τη μεταβλητότητα των αγορών.
Όμως προκειμένου να «βγει» θετικό αποτέλεσμα από αυτήν τη δραστηριότητα ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο από τις προβλέψεις.
Ταυτόχρονα η έναρξη ενός νέου γύρου επαναγοράς μετοχών από τις επιχειρήσεις μοιάζει να κρύβει τα προβλήματα που πραγματικά υπάρχουν στις αγορές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης