Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lavipharm: Τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. ενέκρινε η Γ.Σ.

tags :
Lavipharm: Τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. ενέκρινε η Γ.Σ.
Τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από έξι σε οκτώ, με την εκλογή και προσθήκη δύο νέων μελών, ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Lavipharm
Τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από έξι σε οκτώ, με την εκλογή και προσθήκη δύο νέων μελών, ενέκρινε η χθεσινή (26/6/2019) Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Lavipharm.
Ειδικότερα, η Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Φαρμακευτικών, Χημικών και Καλλυντικών προϊόντων Lavipharm A.E. ανακοινώνει ότι την 26η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στην έδρα της στο Δήμο Παιανίας Αττικής, οδός Αγίας Μαρίνας, όπου παρέστησαν νόμιμα αυτοπροσώπως ή διΆ αντιπροσώπου 8 μέτοχοι, οι οποίοι εκπρoσωπούσαν 28.687.535 μετοχές, ήτοι ποσοστό 56,16% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και η οποία κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας συζήτησε και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:
1. Με ποσοστό πλειοψηφίας 99,99 % των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί υποβολής και έγκρισης των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων (ενοποιημένων και μη) για την Εταιρική Χρήση 01.01.2018 – 31.12.2018, των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών, καθώς και της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 43ββ του Κ.Ν.2190/1920.
2. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί της απαλλαγής των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της Εταιρείας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 01.01.2018 – 31.12.2018.
3. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφορικά με τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για τη χρήση από 01.01.2018 έως 31.12.2018 και προενέκρινε τις αμοιβές για την τρέχουσα χρήση.
4. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί της ανάθεσης του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της τρέχουσας χρήσης 01.01.2019 – 31.12.2019 κατά ΔΛΠ στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών «Grant Thornton Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο, Ζεφύρου αρ. 56, και είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της §5 του άρθρου 13 του Π.Δ.226/1992 με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 127.
Επίσης εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε συμφωνία με την ελεγκτική εταιρεία σχετικά με την αμοιβή της σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4449/2017 για τον ανατιθέμενο σε αυτήν έλεγχο της τρέχουσας εταιρικής χρήσης, η οποία πάντως δεν θα υπερβαίνει το ποσό των εκατόν τριάντα χιλιάδων (130.000 ¤) ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και εξόδων σύμφωνα με τη σχετική προσφορά της ελεγκτικής εταιρείας προς την Εταιρεία, καθώς επίσης να αποστείλει και την έγγραφη ειδοποίηση – εντολή στην εκλεγείσα ελεγκτική εταιρεία εντός πέντε ημερών από την ημερομηνία της εκλογής της.
5. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το πέμπτο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 2 του Νόμου 4548/2018, όπως ισχύει.
6. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την προσαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας στον νέο εταιρικό νόμο 4548/2018, όπως ισχύει, και πρόσθετες τροποποιήσεις των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας.
Συγκεκριμένα τροποποιήθηκαν τα άρθρα 6,9,11,12,13,17,18,22,23 και προστέθηκε νέο άρθρο 15.
7. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το έβδομο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί της διεύρυνσης του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από έξι (6) σε οκτώ (8), με την εκλογή και προσθήκη δύο νέων μελών.
Συγκεκριμένα, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων εξέλεξε παμψηφεί τους κκ. Σοφία Εφραίμογλου - Κουνενάκη και Δημήτριο Χριστόπουλο ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.
Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, που συγκροτήθηκε σε σώμα την ίδια ημέρα, απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:
1. Αθανάσιος Λαβίδας του Τηλέμαχου, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος,
2. Μηνάς Τάνες του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
3. Λουκία Λαβίδα του Κωνσταντίνου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
4. Λητώ - Νίκη Ιωαννίδου του Αντωνίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
5. Χρήστος Διαμαντόπουλος του Παναγιώτη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Telemaque Jean Lavidas του Αθανασίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
7. Σοφία Εφραίμογλου – Κουνενάκη του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Δημήτριος Χριστόπουλος του Παναγιώτη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου διαρκεί έως την 15/06/2021 και μπορεί να παραταθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, ενώ δεν δύναται να υπερβεί την τετραετία.
8. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το όγδοο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί του ορισμού της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017.
Η Τακτική Γενική Συνέλευση εξέλεξε παμψηφεί τα κάτωθι μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν.4449/2017, ως ακολούθως:
Λητώ–Νίκη Ιωαννίδου, του Αντωνίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρος
Χρήστος Διαμαντόπουλος, του Παναγιώτη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλος
Μηνάς Τάνες, του Γεωργίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλος
Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου θα είναι ετήσια.
Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω στελέχη διαθέτουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στον τομέα που δραστηριοποιείται η Εταιρεία, ενώ η Πρόεδρος κ. Ιωαννίδου διαθέτει αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στη λογιστική και ελεγκτική και πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του Ν.4449/2017
9. Παμψηφεί των εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων ενέκρινε το ένατο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί χορήγησης άδειας σύμφωνα με το άρθρο 98 του Ν. 4548/2018, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη διεύθυνση συνδεδεμένων εταιρειών, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
10. Επί του δέκατου θέματος της ημερησίας διάταξης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσε τους Μετόχους για την πορεία της Εταιρείας, των θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών της. Επίσης, έγινε ενημέρωση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων από τον Οικονομικό Διευθυντή της Εταιρείας και ανεγνώσθη η έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου από την Πρόεδρο αυτής.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των Μετόχων και του Προεδρείου της Συνέλευσης επί των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και των θυγατρικών της, καθώς και των προοπτικών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης