Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Χρηματοοικονομικός και ψηφιακός αλφαβητισμός από την Alpha Trust

tags :
Χρηματοοικονομικός και ψηφιακός αλφαβητισμός από την Alpha Trust
Η Alpha Trust σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, σχεδίασαν και υλοποίησαν από κοινού εκπαιδευτικές δράσεις
Η Alpha Trust συνεχίζει με συνέπεια τις εκπαιδευτικές της δράσεις για μαθητές, με στόχο την ενημέρωσή τους σε τομείς που επηρεάζουν την καθημερινότητα όπως ο χρηματοοικονομικός κλάδος και οι τεχνολογικές εξελίξεις.
Υποστηρίζοντας ενεργά τις δράσεις του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, η Alpha Trust φιλοξένησε πρόσφατα  στο συνεδριακό κέντρο των γραφείων της, μαθητές από το Αναξαγόρειο Λύκειο Ν. Ερυθραίας στο πλαίσιο των ετήσιων παρουσιάσεων σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει.
Παράλληλα, κάθε χρόνο  κατά τη θερινή περίοδο, υλοποιεί προγράμματα internships για φοιτητές σε θέματα οικονομίας και επενδύσεων.
Ταυτόχρονα, η Alpha Trust σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, σχεδίασαν και υλοποίησαν από κοινού εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκαν  δράσεις την περασμένη άνοιξη για μαθητές Λυκείων που φοιτούν στα Αρσάκεια Σχολεία και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαος Φίλιππας μίλησε στα παιδιά για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται παγκοσμίως σε χρηματοοικονομικά θέματα και την επιχειρηματικότητα. Από πλευράς Alpha Trust παρουσιάστηκαν οι τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητα όσο και την οικονομία, ενώ τονίστηκε  η ανάγκη για αποταμίευση και επένδυση με βασική αρχή τη διασπορά των τοποθετήσεων. Σε συνέχεια των παρουσιάσεων και στα δύο σχολεία, απαντήθηκαν απορίες των μαθητών και έγινε ανοικτή συζήτηση πάνω σε νέες ιδέες και απόψεις τους.
Με κύριο γνώμονα τη συμβολή στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, η Alpha Trust εδώ και χρόνια αξιοποιεί την τεχνογνωσία των ανθρώπων της και τις συνεργασίες της,  για να συνεισφέρει στην ευρύτερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, με αφετηρία  το σχολείο, έχοντας την πεποίθηση ότι ο χρηματοοικονομικός και ψηφιακός αλφαβητισμός ξεκινώντας από τις νεαρές ηλικίες, θα βοηθήσει τους πολίτες της χώρας και τις επιχειρηματικές μονάδες, βάζοντας τα θεμέλια για ορθολογική και μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης