Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δεν θα ακυρώσουμε τους S-400, o Trump δεν μιλά για κυρώσεις

tags :
Erdogan: Δεν θα ακυρώσουμε τους S-400, o Trump δεν μιλά για κυρώσεις
Θα πάμε τις ΗΠΑ σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο για τα F-35, τους έχουμε πληρώσει 1,25 δις δολάρια είπε ο Erdogan
Στην αντεπίθεση απέναντι στις αμερικανικές προειδοποιήσεις και απειλές σχετικά με το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 και τα μαχητικά F-35 περνά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος υποστηρίζει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ακυρώσει την αγορά των S-400 και ότι δεν έχει ακούσει από τον Donald Trump οποιαδήποτε αναφορά για κυρώσεις των  ΗΠΑ σε βάρος της Άγκυρας.
Σε συνέντευξη του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ο Erdogan εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος τόσο για τη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο 29/6 με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στο περιθώριο της G20 όσο και για το μέλλον των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.
Ερωτηθείς αν πιστεύει πως μπορεί να πείσει τον Trump να μην επιβάλλει κυρώσεις στη χώρα του, ο Erdogan υποστήριξε ότι «πιστεύω ότι η συνάντησή μου με τον πρόεδρο Trump κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 θα είναι σημαντική για την άρση του αδιεξόδου στις διμερείς σχέσης μας και την ενίσχυση της συνεργασίας μας».
«Εξάλλου, συζητείται μια επίσκεψη του κ.Trump στην Τουρκία τον Ιούλιο» τόνισε ο Erdogan, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα δεν θα ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος και ότι δεν έχει ακούσει κάτι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ όσον αφορά κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως για παράδειγμα η απειλή να εξοβελιστεί η Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του προηγμένου αεροσκάφους F-35 και να μην της παραδοθούν τα μαχητικά του τύπου που έχει παραγγείλει.
«Τους έχουμε ήδη πληρώσει 1,25 δισεκ. δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος των F-35.
Εάν κάνουν μια τόσο λαθεμένη κίνηση, θα το πάμε σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο, διότι θα ζητήσουμε να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα» υπογράμμισε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης