Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, εν αναμονή της G20 - Στο +0,14% ο DAX

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, εν αναμονή της G20 - Στο +0,14% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,31% κι έκλεισε στις 382,20 μονάδες
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (26/6/2019), μετά από μια νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής, εν όψει της συνάντησης Trump - Xi στη Σύνοδο Κορυφής των G20.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας είναι κατά 90% έτοιμη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις συνομιλίες που θα έχουν κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο Κορυφής των G20, το Σάββατο (29/6).
Από την πλευρά του, ο Trump χαρακτήρισε πιθανή την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τον Xi στην G20, ωστόσο προειδοποίησε με επιπλέον δασμούς σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,31% κι έκλεισε στις 382,20 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτων, που είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητος» σε θέματα εμπορίου, να καταγράφει κέρδη 0,9%.


Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,14% κι έκλεισε στις 12.245,32 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,08% στις 7.416,39 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,25% στις 5.500,72 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,34% κι έκλεισε στις 21.057,14 μονάδες.


Οι ευρωπαϊκές μετοχές γύρισαν ανοδικά μετά τις δηλώσεις του Mnunchin, ανακάμπτοντας προσωρινά από τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell.
Ο Powell μετρίασε χθες τις προσδοκίες για μια επικείμενη μείωση των επιτοκίων, αναφέροντας πως η κεντρική τράπεζα αξιολογεί το κατά πόσον οι τρέχουσες οικονομικές αβεβαιότητες δικαιολογούν μια τέτοια νομισματική χαλάρωση.
Οι αγορές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προβεί σε μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, αλλά τα σχόλια από τον Powell και άλλους αξιωματούχους ήταν αρκετά για να αποδυναμώσουν τις εκτιμήσεις για μια αποφασιστική νέα στήριξη με στόχο την ανάπτυξη, που έχουν οδηγήσει σε άνοδο τις χρηματιστηριακές αγορές αυτό τον μήνα.
Οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες, σε αντίθεση με τις μετοχές των εταιριών καταναλωτικών προϊόντων, λιανικού εμπορίου ή μεταποίησης, τείνουν να ευνοούνται από τα υψηλότερα επιτόκια, κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, με τον σχετικό δείκτη να κλείνει στο +1%.
Στα εταιρικά νέα, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές εταιρειών ημιαγωγών, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες η Micron, με την AMS να ενισχύεται κατά 3,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης