Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Θ. Κοντογιάννης (Πλαστικός Χειρούργος): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε τους γλουτούς των ονείρων σας

tags :
Θ. Κοντογιάννης (Πλαστικός Χειρούργος): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε τους γλουτούς των ονείρων σας
Όταν η χαλάρωση στους γλουτούς είναι μεγάλη, χρειάζονται ριζικές επεμβάσεις για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση και πολλές φορές να γίνουν καλύτεροι από πριν
Οι γυναικείοι γλουτοί συχνά γίνονται αντικείμενο έντονης κριτικής, καθώς με το πέρασμα των χρόνων και τις απότομες αυξομειώσεις βάρους «αδειάζουν» και πέφτουν.
Η πτώση τους δύσκολα βελτιώνεται με γυμναστική. Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη, χρειάζονται ριζικές επεμβάσεις για να επανέλθουν και πολλές φορές να γίνουν καλύτεροι από πριν. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που εφαρμόζονται κάθε φορά για την ανόρθωση γλουτών.
Η μέθοδος που τελικά θα ακολουθηθεί θα εξαρτηθεί από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα.
Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Είναι όμως απαραίτητο να γίνεται από πλαστικό χειρουργό, ο οποίος κατέχει το αντικείμενο, γνωρίζει την ανατομία και τη γενικότερη συμμετρία της περιοχής, για να μη δημιουργηθούν δυσάρεστα αισθητικά αποτελέσματα μετά την επέμβαση.

Οι υποψήφιες: Υποψήφιες ασθενείς για την επέμβαση είναι οι γυναίκες με χαλάρωση και πτώση των γλουτών, είτε λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών), είτε λόγω μεγάλης απώλειας βάρους.

Ο στόχος: Ο γλουτός σηκώνεται και «στήνεται» πιο καλά.
Αν μάλιστα είναι και ιδιαίτερα μεγάλος ο όγκος του, η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιπογλυπτική για μείωση του όγκου.
Επιπλέον, «χάνεται» η γραμμή στο κάτω μέρος των γλουτών, εκεί που ξεκινάει το πόδι.

Η τεχνική: Κατά το λίφτινγκ γλουτών αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει.
Η τεχνική που εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση είναι αυτή που έχει δεχθεί και τις περισσότερες τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά στα σημεία τομής, τα ράμματα και τον τρόπο στερέωσής τους.
Υπάρχουν οι τομές που γίνονται χαμηλά κοντά στον μηρό (μηρογλουτιαία πτυχή) για περιπτώσεις με μικρή χαλάρωση και σχετικά αδύνατους γλουτούς.
Σε περιπτώσεις με μεγαλύτερη χαλάρωση και σε συνδυασμό με τη μόδα που απαιτεί πιο αποκαλυπτικά εσώρουχα και μαγιό, οι τομές ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα για να καλύπτονται από τα εσώρουχα.
Έτσι φτάσαμε σήμερα η καινούργια τεχνική να τοποθετεί τις τομές ψηλά, στο άνω όριο της μεσογλουτιαίας πτυχής, δηλαδή, στη γραμμή στρινγκ. Συγκεκριμένα, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί μία λωρίδα δέρματος από την περιοχή των γλουτών, «σηκώνει» το δέρμα από τους μυς και τραβώντας το πάνω δημιουργείται μια νεανική, άλλα και αθλητική όψη.
Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση και διαρκεί περίπου δύο ώρες.
Συνήθως, δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική.

Η ανάρρωση: Τις πρώτες μέρες θα δυσκολεύεστε να καθίσετε και θα αισθάνεστε λίγο πόνο.
Μετά από μία εβδομάδα, θα μπορείτε πλέον να επιστρέψετε στην εργασία σας, φορώντας ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Άσκηση όμως μπορείτε να ξεκινήσετε μετά από ένα μήνα.

Το αποτέλεσμα: Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν από πέντε έως οχτώ χρόνια, αλλά και μετά το πέρας αυτών των ετών οι γλουτοί είναι σε πολύ «υψηλότερη» θέση από αυτή που ήταν πριν την επέμβαση.
Τις δύο πρώτες εβδομάδες υπάρχει οίδημα και μελανιές στην περιοχή.
Η ουλή κρύβεται ακόμα και με ένα μικροσκοπικό εσώρουχο.

Τα απρόοπτα: Οι επιπλοκές είναι σπάνιες πράγμα που σημαίνει ότι σε ποσοστό λιγότερο του 0,5% μπορεί να παρουσιασθεί αιμάτωμα και φλεγμονή, τα οποία όμως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
 
Ενθέματα γλουτών

Όταν οι γλουτοί χρειάζονται αύξηση, τότε επιστρατεύονται ειδικά ενθέματα συνεκτικής σιλικόνης που θα γεμίσουν τους γλουτούς.

Οι υποψήφιες: Γυναίκες με μικρή πτώση γλουτών και μικρό όγκο στην περιοχή. Επίσης γυναίκες που δεν έχουν περιττό λίπος στο σώμα τους.

Ο στόχος: Σκοπός της συγκεκριμένης επέμβασης είναι να δώσει τον όγκο που λείπει στους γλουτούς σας και να αποκτήσετε «βραζιλιάνικα» οπίσθια, με υπέροχο προφίλ.
Αυτή η αύξηση του όγκου συνεισφέρει και στη διόρθωση μιας μικρής πτώσης, αν υπάρχει.

Η τεχνική: Αρχικά, προκαθορίζεται η ιδανική θέση του ενθέματος. Γίνεται μια τομή περίπου 5 εκατοστών ψηλά, ανάμεσα στους γλουτούς.
Από αυτό το σημείο ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί δύο θήκες κάτω από το δέρμα και ανάμεσα στους μύες του γλουτού και τοποθετεί τα ειδικά ενθέματα σιλικόνης, τα οποία διαφέρουν από αυτά του στήθους.
Τα ενθέματα γλουτών είναι σκληρότερα και με διαφορετικό σχήμα.

Η αναισθησία: Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1,5 έως 2 ώρες. Στο νοσοκομείο μένετε για ένα βράδυ.

Η ανάρρωση: Μετά την επέμβαση νιώθετε ήπιο πόνο και παρατηρείται οίδημα στη χειρουργημένη περιοχή, αλλά σταδιακά θα υποχωρήσουν. Απαγορεύεται να καθίσετε για 10 – 15 ημέρες και αυτό είναι το μειονέκτημα της επέμβασης. Όταν ξαπλώνετε ή κοιμάστε πρέπει να είστε σε πλάγια θέση ή ανάσκελα με μαξιλάρια σε ειδική θέση και να φοράτε ένα ειδικό ελαστικό κορσέ. Στις καθημερινές σας δραστηριότητες επιστρέφετε σε δύο εβδομάδες, ενώ γυμναστική επιτρέπεται να κάνετε αφού περάσουν οχτώ εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά στο σημάδι της τομής, στο σημείο που βρίσκεται, δε φαίνεται καθόλου, ωστόσο φεύγει εντελώς μετά από λίγους μήνες.

Το αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και άμεσο και διαρκεί για πάντα.

Τα απρόοπτα: Μερικές φορές δημιουργείται ένα υγρό στην κοιλότητα με το ένθεμα ή μετακίνηση του ενθέματος σε ποσοστό 1 – 2 %, γι’ αυτό οι μετεγχειρητικές δύο εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές και χρειάζονται προσοχή. Πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού.
 
Μικρολιποανακύκλωση

Οι γλουτοί ανασηκώνονται και γεμίζουν και με μοσχεύματα λίπους.
 Απαραίτητη προϋπόθεση, να μας περισσεύει λίγο λίπος, από τα πλάγια των μηρών μας («ψωμάκια») ή την κοιλιά ώστε να μεταφερθεί στους γλουτούς και να ενισχύσει την όψη τους.

Οι υποψήφιες: Γυναίκες με μικρή πτώση γλουτών και μικρό όγκο οι οποίες, όμως, έχουν λίπος σε άλλα σημεία του σώματός τους.

Ο στόχος: Πιο καμπυλωτοί γλουτοί.

Η τεχνική: Ο πλαστικός χειρουργός παίρνει λίπος από τις περιοχές που περισσεύει και αφού το επεξεργαστεί και το καθαρίσει, το τοποθετεί μέσα στους γλουτούς. Η μέθοδος έχει πλέον εξελιχθεί σε όλα της τα σημεία, από τον τρόπο δηλαδή που γίνεται η λήψη του λίπους (με ειδικές ατραυματικές κάνουλες), μέχρι τον τρόπο καθαρισμού του, αλλά και την φυγοκέντρησή του, ώστε μεγάλο ποσοστό (πάνω από 50%) από το λίπος που τοποθετείται να επιβιώσει.

Η αναισθησία: Γίνεται με μέθη και τοπική αναισθησία στο χειρουργείο. Η επέμβαση διαρκεί 1- 2 ώρες περίπου. Δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο, έτσι το ίδιο βράδυ μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας.

Η ανάρρωση: Μετά την επέμβαση θα αισθανθείτε λίγο πόνο και στην περιοχή θα υπάρχει οίδημα. Τις πρώτες μέρες πρέπει να είστε προσεκτικές στον τρόπο που κάθεστε και κοιμάστε. Κοιμάστε στα πλάγια ή ανάσκελα με μαξιλάρια σε ειδική θέση. Στις δραστηριότητές σας επιστρέφετε σε 3 – 4 ημέρες.

Το αποτέλεσμα: ο αποτέλεσμα είναι ορατό άμεσα και σε διάστημα 3 – 4 μηνών μπορεί να προστεθεί μια ακόμα, μικρότερη όμως, δόση λίπους από αυτή που έχει φυλαχθεί από το χειρουργείο, αν χρειάζεται για καλύτερο αποτέλεσμα. Για τουλάχιστον έξι χρόνια η τεχνική αυτή εγγυάται ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ωστόσο το μειονέκτημά της είναι ότι ένα ποσοστό 20-50% του λίπους απορροφάται (κάτι που εξαρτάται από την ηλικία και την ποιότητα του λίπους) και έτσι η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μετά από κάποια χρόνια. Η τεχνική αυτή δεν αφήνει σημάδια. Επίσης δεν υπάρχουν επιπλοκές.
 
Η τελευταία λέξη της επιστήμης

Η πρόσφατη ανακάλυψη ότι τα κύτταρα του λιπώδους ιστού είναι πλούσια σε βλαστικά κύτταρα άνοιξε καινούργιους δρόμους και στην πλαστική χειρουργική. Η καινούργια μέθοδος δημιουργίας ενεργών βλαστοκυττάρων εκτιμάται ότι στο μέλλον θα δώσει πολλές λύσεις και στον τομέα της κοσμετικής χειρουργικής. Με μια ειδική επεξεργασία του λίπους, που έχει αφαιρεθεί και η οποία γίνεται στο χώρο του χειρουργείου και διαρκεί περίπου μία ώρα, παράγονται ενεργά πλέον βλαστοκύτταρα, τα οποία βρίσκονται μέσα στο λιπώδη ιστό. Με αυτό τον τρόπο οι ειδικοί μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον όγκο στον κάθε γλουτό που θα διαρκέσει για πάντα. Είναι μέθοδος που εφαρμόζεται ήδη τον τελευταίο χρόνο (την εφάρμοσαν και στην αποκατάσταση μαστού) και έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κόστος της μεθόδου είναι προς το παρόν περίπου 4.000 ευρώ.
 
Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε τεχνικής χρειάζεται να γίνει:

  • Διεξοδική συζήτηση και εξέταση από τον πλαστικό σας για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή για το πρόβλημά σας, καθώς κάθε γλουτός και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται και στη παραμικρή της λεπτομέρεια.
  • Προεγχειρητικός εργαστηριακός έλεγχος (γενική αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, καρδιογράφημα).
  • Διακοπή καπνίσματος, λήψης βιταμινούχων σκευασμάτων, ορμονών και ασπιρίνης.
  • Η ανόρθωση γλουτών σε αριθμούς:
  • 2 ώρες περίπου είναι η διάρκεια της επέμβασης
  • 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση επιστρέφετε στην εργασία σας
  • 40 ετών είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας για την εν λόγω επέμβαση

*O Θάνος Κοντογιάννης είναι Πλαστικός Χειρουργός, Συνεργάτης Μetropolitan General
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης