Ρωσία: Το αμερικανικό drone καταρρίφθηκε μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο

Ρωσία: Το αμερικανικό drone καταρρίφθηκε μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο
Ρωσία: H επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ιράν οδεύει προς ένα επικίνδυνο σενάριο
Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας N. Patrusev δήλωσε σήμερα (25/6) πως το αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ιράν, καταρρίφθηκε μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο και όχι στον διεθνή εναέριο χώρο, όπως διαβεβαιώνει η Ουάσινγκτον.
«Διαθέτω πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες το drone αυτό βρισκόταν μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο», δήλωσε ο Patrusev προς δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Δεν έχουμε δει αποδείξεις για το αντίθετο», πρόσθεσε.
Ο Patrusev είπε ακόμη πως τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν πως το Ιράν βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις σε πλοία στον κόλπο του Ομάν, ήταν κακής ποιότητας και μη επαγγελματικά.
Νωρίτερα σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov είχε δηλώσει, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως η κατάσταση γύρω από το Ιράν οδεύει προς ένα επικίνδυνο σενάριο.
Ο Lavrov είπε ακόμη πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και το Τμπιλίσι, σύμφωνα πάντα με το RIA.
Εξάλλου ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Patrusev δήλωσε επίσης σήμερα πως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία είναι ανεπιθύμητα.
Το Ισραήλ έχει επιτεθεί επανειλημμένα σ' αυτούς που περιγράφει ως ιρανικούς στόχους και στόχους συμμαχικών πολιτοφυλακών στη Συρία, περιλαμβανομένης της λιβανικής Χεζμπολάχ.
Τα πλήγματα έχουν προκαλέσει τριβές ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Ρωσία, που είναι, πέρα από το Ιράν, ο έτερος μείζων ξένος υποστηρικτής του σύρου προέδρου Assad.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS