Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ώρα των διλημμάτων: Αυτοδυναμία ή νέες εκλογές λέει ο Μητσοτάκης - Μπροστά ή πίσω απαντά ο Τσίπρας

Η ώρα των διλημμάτων: Αυτοδυναμία ή νέες εκλογές λέει ο Μητσοτάκης - Μπροστά ή πίσω απαντά ο Τσίπρας
Όσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης,  καθώς φαίνεται τα διλήμματα ξεκαθαρίζουν
Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μονομάχων δέκα μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτουν το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων αλλά και στις περιοδείες που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα.
Όσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης,  καθώς φαίνεται τα διλήμματα ξεκαθαρίζουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το στίγμα του την Τρίτη σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη δηλώνοντας ρητά πως αν δεν έχει αυτοδυναμία την Δευτέρα 8 Ιουλίου, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες καθώς θα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές και μάλιστα, τον δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική.
Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε με τέτοια ένταση το διακύβευμα κατ αυτόν των εθνικών εκλογών. Η χώρα είπε ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται  ισχυρή εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου για να αποφύγουμε τις περιπέτειες.
Το τονίζω για να το καταλάβουν καλά οι πολίτες τι σημαίνει να μην υπάρχει ισχυρή εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου.
Και αυτό θα σημάνει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική», δήλωσε εμφατικά.
Την ίδια ώρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει τον κίνδυνο που εγκυμονεί σε ότι αφορά την προεξόφληση του αποτελέσματος, απευθυνόμενος κυρίως, προς το εσωτερικό της ΝΔ.
«Η ισχυρή εντολή την οποία διεκδικώ επίσης δεν είναι δεδομένη. Επειδή μπορεί να κριθεί για λίγες ψήφους ποιο κόμμα θα είναι ή δεν θα είναι στη Βουλή το οποίο είναι απολύτως καθοριστικό για την αυτοδυναμία, για την ισχυρή εντολή την οποία διεκδικώ».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης παροτρύνει τα στελέχη του να μην προεξοφλούν το εκλογικό αποτέλεσμα και να διεκδικούν μέχρι τελευταία στιγμή, την ψήφο των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ αναμένεται να εντείνει την προσπάθεια που ήδη καταβάλει και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος ώστε να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση.
Καθώς η είσοδός ή μη των μικρών κομμάτων θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις προσδοκίες της ΝΔ για την αυτοδυναμία δεδομένου ότι κάθε ένα από αυτά τα κόμματα που θα μείνει εκτός Βουλής είναι 4 έδρες υπέρ ή κατά της ΝΔ.

Τσίπρας: Κινδυνολογεί ο Μητσοτάκης

Στο δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του απαντά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κινδυνολογεί ενώ χαριτολογώντας σε συνέντευξή του στο Star channel ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το μόνο που δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή».
Το δίλημμα στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση κατά τον πρωθυπουργό είναι «αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».
Την ίδια ώρα, ενώ ο θόρυβος από το ναυάγιο του ντιμπέιτ δεν λέει να κοπάσει καθώς τα κόμματα συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται κι ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του επιμένει να ζητά τηλεοπτική μονομαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται για διακαναλική συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα μέσω της ΕΡΤ λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.
Μάλιστα, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί ως πιθανή ημερομηνία η Πέμπτη 4 Ιουλίου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επισκέψεις του σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας και παραγωγής.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα βρεθεί στα λιπάσματα της Δραπετσώνας και πρόκειται για μια συμβολική επίσκεψη καθώς ο συγκεκριμένος χώρος δεν πέρασε στον ΟΛΠ αλλά παρέμεινε στο δήμο Κερατσινίου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης