Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε εμπόριο και γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,38% ο DAX

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε εμπόριο και γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,38% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,1% στις 383,40 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (25/6/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων «σκληρών κυρώσεων» ενάντια στο Ιράν, ως απάντηση στην κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα που δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με την Τεχεράνη.
Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα κοντά στο Στενό του Ορμούζ με τις ΗΠΑ να κατηγορούν το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από αυτές και την Τεχεράνη να αρνείται τις κατηγορίες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,1% στις 383,40 μονάδες, με τον τεχνολογικό τομέα να ενισχύεται, παρ’ όλα αυτά, κατά 0,4%, στον απόηχο της είδησης της εξαγοράς της εταιρίας Altran από την Capgemini, έναντι 3,6 δισ. ευρώ.


Της σημερινής πτώσης «ηγήθηκαν» οι κλάδοι αυτοκινήτων (-1,1%) και λιανεμπορίου (-1,1%).
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,38% κι έκλεισε στις 12.228,44 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,08% στις 7.422,43 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 5.514,57 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,73% στις 21.128,41 μονάδες.


Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την επικείμενη συνάντηση ανάμεσα στον Trump και τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα.
Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση των δύο ηγετών, οι βασικοί διαπραγματευτές των δύο κρατών για το εμπόριο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν τις θέσεις και τις απόψεις της κάθε πλευράς.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR), Robert Lighthizer, και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, «αντάλλαξαν απόψεις για οικονομικά και εμπορικά θέματα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης